Nyíregyháza város közleménye április 3-án

Dr. Kovács Ferenc polgármester az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot: A NYÍRVV Nonprofit Kft. az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében április 1-jétől 2 db motoros háti permetezőgéppel folyamatosan végzi a közterületeken lévő játszóterek, kondiparkok fertőtlenítését. A mai naptól a közterületeken lévő pihenő padok fertőtlenítése is megkezdődött.

 

 

Kérjük a lakosságot, hogy az eszközök használata során fokozott körültekintéssel járjanak el. Tekintettel a járványveszélyre és a Kormány által elrendelt kijárási korlátozásra, minden esetben kerüljék a csoportosulást és tartsák be az 1,5 méteres távolságot.

Az Észak - Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. megkezdte a közterületen elhelyezett 1100 literes hulladékgyűjtő edények (vegyes és szelektív) külső felületének fertőtlenítését (fogantyúk, emelőszerkezet, billenőfedél). A fertőtlenítés magasnyomású permetezéssel zajlik.

Az önkormányzat folyamatosan egyeztetést végez a Volánbusz Zrt-vel. A korábban bevezetett nyári menetrend a 8-as buszjáratot érintően a nyári turistaforgalom miatt nagyobb járatsűrűséget is jelent. Ez a jelenlegi veszélyhelyzetben és kijárási korlátozás mellett nem indokolt. Ezért április 6-ától a 8-as buszjárat (a Vasútállomás-Sóstógyógyfürdő között) ritkábban közlekedik.

Az Operatív Munkacsoport szükség esetén további helyi intézkedésekre tesz javaslatot. Valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket tartalmazó sajtóközleményünk elérhető városunk hivatalos weboldalán:
https://www.nyiregyhaza.hu/

Dr. Kovács Ferenc polgármester
megbízásából:

 

Dr. Kása Brigitta
aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője