Tájékoztatás a hétvégi kijárási korlátozás betartásáról Nyíregyházán

Dr. Kása Brigitta aljegyző asszony, az operatív munkacsoport vezetője az alábbi tájékoztatást adja: „A hétvégén péntek 20.00 óra és hétfő reggel 06.00 óra között a kijárási korlátozással összefüggésben a város területén a rendőrség 33 figyelmeztetést, 31 helyszíni bírságot ás 12 feljelentést alkalmazott."

 

 

A tájékoztató így folytatódik: "A közterület-felügyelet 12 főt figyelmeztetett a kijárási korlátozás megszegése miatt, Bujtoson és Sóstón 10 esetben figyelmeztettek, 6 esetben szabálysértési feljelentést tettek tiltott helyen parkolás miatt, 1 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki behajtási tilalom megszegése kapcsán. A Korányi Frigyes utcán szombat hajnalban a kerékpárúton balesetet szenvedett kerékpároshoz mentőt hívtak a közterület-felügyelők, annak megérkezéséig vérzését csillapították.

Az éjjel-nappal nyitva lévő üzletek betartották az elrendelt korlátozást, nem szolgáltak ki vevőket, inkább időben bezártak, a Bujtosi Városligetben és Sóstón a tilalmi időben - mint ahogy az egész város területén -, alig lehetett látni embert a közterületeken.”