Tájékoztatás - véget ér az óvodai, bölcsődei rendkívüli szünet

Dr. Kása Brigitta aljegyző asszony, az operatív munkacsoport koordinációs vezetője az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot: „Dr. Kovács Ferenc polgármester a Nyíregyháza közigazgatási területén működő óvodák és bölcsődék rendkívüli szünetének és az ügyelet biztosításának elrendeléséről szóló 1/2020. (III.15.) polgármesteri határozatot május 24. napjával visszavonta.

 

 

Az óvodák és bölcsődék újranyitásáról szóló 215/2020. (V.20.) Korm. rendelet) 1. § -a szerint 2020. május 25-étől a Budapest kivételével, az óvodák és bölcsődék, mini bölcsődék, családi bölcsődék és munkahelyi bölcsődék a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, a gyermekeket az óvodai nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban további feltételek előírása nélkül fogadják fenntartótól függetlenül az intézmények.

Polgármester úr köszönetét fejezi ki valamennyi bölcsőde, óvoda fenntartójának az intézmények együttműködéséért, a dolgozók munkájáért, akik a rendkívüli helyzetben segítették az Önkormányzat tevékenységét, a gyermekek ellátásában és a családok segítésében közreműködtek. Mindemellett arra kéri az intézményeket, hogy a nyitást követően is fokozottan ügyeljenek a higiénés szabályok betartására, valamint a reggeli érkezéskor és a délutáni távozáskor a tumultus elkerülésére.”