Tartós élelmiszercsomagokat kézbesít a Máltai Szeretetszolgálat

Rászoruló családoknak, egyedül élő időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, a járvány alatt nehéz helyzetbe került embereknek kézbesít tartós élelmiszercsomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.  Az adományokat valamennyi régióban az érintettek lakóhelyén adja át a karitatív szervezet.

 

 

Tartós élelmiszereket és fertőtlenítőszereket tartalmazó adománycsomagokat kézbesít több mint ötezer rászoruló ember lakóhelyére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A mintegy tíz kilogramm súlyú egységcsomagokat a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácstól kapott támogatás felhasználásával állították össze, a következő napokban kiszállított adományok összértéke húszmillió forint.

A Máltai Szeretetszolgálat épületeinek nagy része a járvány alatt átmenetileg zárva tart, a rászoruló emberek telefonon, e-mailben, vagy a közösségi felületeken lépnek kapcsolatba a karitatív szervezettel. A Szeretetszolgálat munkatársai számos kistelepülésen dolgoznak ezekben a hetekben is, az ott élő családok közvetlenül fordulhatnak hozzájuk. A karitatív tevékenység folyamatosan zajlik, a szükséghelyzetbe került emberek támogatást kapnak a Máltai Szeretetszolgálattól.

A koronavírus járvány alatt sokan veszítették el munkájukat, és a családok egy része nem rendelkezik tatalékokkal, de a korlátozások miatt nehéz helyzetbe kerültek az egyedül élő idősek, a krónikus betegséggel küzdő emberek is. A most segítséget kérők közül sokan már korábban is kapcsolatban álltak a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a szervezet munkatársai ismerik körülményeiket, látják, milyen nehézségekkel küzdenek a mindennapokban. A szociális segítők a legelesettebb helyzetű családoknak abban is segítenek, hogy minél több lehetőséggel élhessenek, és a máltai szervezettől kapott adomány mellett a településen elérhető állami, önkormányzati vagy más forrásból érkező támogatásokat is igénybe vehessék.

A tizenháromféle tartós élelmiszerből összeállított csomagok kiszállítását a Máltai Szeretetszolgálat regionális központjai szervezik. Az adományt a járvány miatt előírt óvintézkedéseket betartva, védőfelszerelésben, a személyes érintkezés mellőzésével adják át az érintetteknek.