Újra kinyit Sóstón a múzeumfalu és az állatpark

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere elrendelte, hogy a Sóstói Múzeumfalu és Nyíregyházi Állatpark 2020. május 8-ától – a veszélyhelyzetben szükséges óvintézkedések megtartása mellet ismét fogadhat látogatókat.

 

 

 

Ennek értelmében a Sóstói Múzeumfalu 2020. május 8-án újra megnyitja kapuit. A szabadtéri néprajzi múzeum kilenc hektáros területén kérjük a látogatási rend betartását. A jegypénztárban egyszerre maximum öt fő tartózkodhat. Látogatók számára, mind szabad térben, mind zárt térben – az egy háztartásban élők kivételével –, kötelező a legalább másfél méter védőtávolság betartása. A Sóstói Múzeumfalu területén lévő zárt terű kiállítási egységekben (lakóházak pitvara, jármi kisnemesi kúria kiállítótermei, látogatófogadó épület kiállítóterme), valamint egyéb zárt tereinkben (pl. mosdók, bolt stb.) a maszk viselése kötelező.

Látogatók az ún. nyitott színben és az anarcsi porta udvarán tudják a megfelelő védőtávolság betartása mellett elfogyasztani megvásárolt ételeiket és italaikat. A szabadtéri múzeum területén olyan tevékenységeket (pl. kézművesség, gyógynövény-bemutató és teakóstoló, kelt kalács árusítása stb.) is biztosítanak, amelyek esetében a védőtávolság megtartása ajánlott.
Nyitva-tartás: 9.00-17.00 óráig.

 

A Nyíregyházi Állatpark 2020. május 8-ától újra fogad látogatókat. Az állatpark 35 hektáros területén kérjük a látogatási rend betartását. Lehetőség szerint vásárolják meg kedvezményes jegyüket online. (Online jegyvásárlás itt: https://ticketbase.eu/partner/nyiregyhazi-allatpark-nonprofit-kft-9) Természetesen a személyes jegyvásárlásra is lehetőség van, ez esetben az árjegyzék szerinti jegyárak érvényesek. A látogatók számára mind szabad térben, mind zárt térben - az egy háztartásban élők kivételével - kötelező a legalább másfél méter védőtávolság betartása. A két legnagyobb állatházba - Zöld piramis-Ócenárium és a Viktória ház - fokozottan ajánlott a maszkban történő belépés, csakúgy mint egyéb zárt terekben. Nagyobb érdeklődés esetén az állatházakban kis csoportokban biztosítják a beléptetést. A látogatók a vendéglátóhelyek teraszain, kerthelységeiben tudják a megfelelő védőtávolság betartása mellett elfogyasztani megrendelt ételeiket és italaikat. Bár a park szabadon látogatható, az állatbemutatókat egyelőre nem tartják meg. Nyitva-tartás: 9.00-18.00 óráig.

A fennálló veszélyhelyzetben a járvány elleni védekezés május 4-étől a 2. szakaszába lépett és fokozatosan enyhülnek a korlátozó intézkedések, de ezzel együtt továbbra is nagyon fontos az óvatosság, a fegyelmezett és megfontolt magatartás, mivel a koronavírus-járványnak még nincs vége. Dr. Kovács Ferenc arra kéri a nyíregyháziakat, hogy továbbra is együtt tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a megbetegedések ne váljanak tömegessé. Figyeljenek nagyon az idősekre és a veszélyeztetett csoportokra, tartsák be az előírásokat és a higiénés ajánlásokat.

A nyíregyházi operatív munkacsoport napi szinten értékeli a helyzetet és tesz javaslatot további intézkedések bevezetésére, ill. a fennálló korlátozások enyhítésére.

Dr. Kovács Ferenc polgármester
megbízásából:

Dr. Kása Brigitta
aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője