Védőszemüvegeket adományoz a LEGO Nyíregyházának

A nyíregyházi LEGO gyár mintegy 15 000 speciális védőszemüveget adományoz Nyíregyháza városának. A helyben gyártott védőeszközök elsősorban az egészségügyben dolgozók, illetve szociális intézményekben dolgozó szakemberek számára hasznosak, akik munkájuk során sok emberrel érintkeznek.

 

 

 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók nevében is megköszönte a LEGO felajánlását, és elmondta: „A LEGO évek óta, az élet számos területén bizonyította már, élen jár a társadalmi felelősségvállalásban. Ez az adomány nagy segítséget nyújt most a koronavírus-járvány idején a védekezésben. Az önkormányzat egy jelentős mennyiséget juttat ebből a Jósa András Kórház részére, a nyíregyházi bentlakásos idősotthonokba, és gyermekotthonba. A LEGO már eljuttatott nyíregyházi gyermekorvoshoz védőszemüvegeket, valamint 450 db-ot az egészségügyi alapellátás is átvehetett, amit a fogorvosi röntgenben és az ügyeleten hasznosítanak. Most az alapellátásban dolgozó felnőtt háziorvosoknak, fogorvosoknak, de a temetkezési vállaltnak is juttatunk az adományból. S ez a 15 ezer db védőszemüveg lehetőséget biztosít arra is, hogy tartalékoljunk a járvány esetleges második hullámára.”

A LEGO Csoport a koronavírus járvány idején is arra törekszik, hogy segítse a gyerekek egészségének, jóllétének megóvását, valamint támogassa a helyi közösséget a vírus elleni védekezésben. A cégcsoport dániai központjában megtervezett védőszemüveget a nyíregyházi gyárban is rekordgyorsasággal kezdték el gyártani, hogy minél hamarább az egészségügyi dolgozók rendelkezésére bocsáthassák. A két alkatrészből könnyedén összeállítható szemüvegek ugyanolyan gépeken készülnek, mint amelyek normális esetben LEGO kockákat gyártanak. Két gép éjjel nappal fröccsönti a szemüvegek alkatrészeit, hogy igény esetén legyen elegendő utánpótlás az eszközből.

„Az utóbbi napokban több helyről is kedvező visszajelzést kaptunk a szemüveggel kapcsolatban, egyértelműen látszik, hogy nagy az igény a személyes védőeszközökre. Az általunk gyártott szemüveg viszonylag kényelmes viselet és minden típusú szájmaszkkal kombinálható. Bízunk benne, hogy a Nyíregyházán dolgozó egészségügyi szakemberek jó hasznát veszik és ezúton is köszönjük nekik áldozatos munkájukat ebben a nehéz időszakban”, mondta Ruzsinszky-Takács Ilona, a LEGO Manufacturing Kft. minőségért és munkabiztonságért felelős igazgatója.

A nyíregyházi LEGO gyárban naponta 3 700 védőszemüveg készül el, eddig már több mint 50 ezer darabot gyártottak belőle.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója Dr. Adorján Gusztáv a sajtótájékoztatón elmondta, a kórház és az egészségügyi dolgozók maximálisan felkészültek a járvány kezelésére és a betegek fogadására. Most az egészségügyben dolgozók védelme különösen fontos, s ehhez nyújt segítséget a LEGO által gyártott és adományozott védőszemüveg. „Köszönjük a cég menedzsmentjének és dolgozóinak, hogy most is gondoltak ránk.”

Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára elismerését fejezte ki a LEGO adománya kapcsán, méltatta a Nyíregyházán megvalósuló összefogást és széleskörű társadalmi felelősségvállalást. A Nyíregyházi Televíziónak úgy nyilatkozott: „Ezen a járványon, ezen a víruson úrrá lenni, csak együtt, csak összefogással tudunk. Egyébként senkinek nem kell attól tartani, hogy magára marad, amíg olyan közösségekben él, mint ami Nyíregyházán is van.”