Kiút Mikrohitel - újabb hitellehetőség vállalkozások számára

A nyíregyházi székhelyű PRIMOM Alapítvány a jól működő 5 és 10 millió forintos hitelkínálatának körét a Helyi Mikrohitel Alap (HMA) keretében tovább bővítette.

 

 

Kedvező feltételekkel indított új hitelkonstrukciót saját forrásból a PRIMOM Alapítvány. A Kiút Mikrohitel legfeljebb 10 millió forint összegig igényelhető, és a hitelkiváltáson kívül bármilyen, a vállalkozás működésével kapcsolatos célra felhasználható. A kamat fix 2,9 %. Nagy előnye, hogy a hitelbírálatot követően rövid idő alatt hozzájuthatnak a vállalkozások a kívánt összeghez, és nincs szükség önerőre. A többi hitelhez hasonlóan lehetőség van türelmi idő igénybe vételére, legfeljebb 12 hónapig, mely időszak alatt csak a kamatot kell törleszteni az igénylőnek. A hitel kezdő vállalkozások számára is hozzáférhető. A kamaton kívül más költség nem terheli a vállalkozót, az előtörlesztés és az egyösszegű visszafizetés egyaránt díjmentes. A folyósítás előre történik, egy összegben a pozitív bírálatot követően.  

A hitel igénylése egyszerű, a hitelkérelem és az előírt mellékletek benyújtását követően kerül sor a bírálatra, szerződéskötésre és a hitel folyósítására. A mikrohitelt igénylők számára a PRIMOM Alapítvány térítésmentes üzletviteli tanácsadást is biztosít a futamidő alatt, és természetesen azt követően is igény szerint, ezzel is támogatva a vállalkozások folyamatos fejlődését

Ezzel együtt alapítványunk - ágazati megkötés nélkül - ötféle beruházási és forgóeszköz hitelkonstrukcióval áll a kezdő és már működő mikro- és kisvállalkozások, agrártermelők, őstermelők rendelkezésére. A feltételek teljesítése esetén, akár kétszer 10 millió Forint is igényelhető. -  mondta Hargitainé Tolnai Andrea, a PRIMOM Alapítvány mikrohitel igazgatója.