Újra kinyitott a könyvtár!

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtára, Vécsey Utcai Fiókkönyvtára és Örökösföldi Fiókkönyvtára június 15-étől ismét nyitva lesz! A Kormány 279/2020. (VI. 13.) Korm. rendelete így rendelkezik a nyilvános könyvtárak megnyitásáról. Hétfőtől szombatig a megszokott nyitvatartási rendben, de korlátozott szolgáltatásokkal várjuk minden kedves olvasónkat.

 

 

A könyvtáraink újranyitásának első fázisában szolgáltatásaink kizárólag a beiratkozásra, valamint a dokumentumok kölcsönzésére, visszavételére és az előre összekészített csomagok kiadására korlátozódnak, a helyben használatra és internetezésre még nem lesz mód.

A beiratkozások érvényességét 3 hónappal meghosszabbítottuk minden olvasónknak! A veszélyhelyzet előtti késedelmi díjakat július 3-ig elengedtük!
Kérjük, hogy a kölcsönzésre kiválasztott dokumentumokat lehetőség szerint előre jelezzék online jegyzéssel vagy e-mailben, így csak át kell venniük az előre megrendelt dokumentumokat, ahogyan azt a június 2-án megnyitott könyvsátorban tapasztalták.

Látogatóink és munkatársaink védelmében, szolgáltatásaink biztonságos igénybevétele érdekében az alábbi ideiglenes szabályok és tudnivalók érvényesek:
-    Kérjük, hogy maszkban érkezzenek a könyvtárba, használják a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt és figyeljenek a 1,5 m-es védőtávolság tartására! Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a védőtávolság miatt a látogatói létszámot korlátozhatjuk.
-    A visszahozott könyveket 72 órára karanténba helyezzük, így a várakozási idő is meghosszabbodhat.
-    A kölcsönző terek fertőtlenítő takarítását minden reggel, nyitás előtt elvégezzük!

 

Kérjük, számoljanak a megnövekedett várakozási idővel!
A további egységeink nyitásáról hamarosan tájékoztatjuk Olvasóinkat!