Figyelmesen közlekedjünk a Bessenyei téren

Folyamatban van a Benczúr és Bessenyei terek körüli utak, járdák rekonstrukciója. A munkálatok jelenlegi szakaszában holnap (július 9.) elkezdődhet a Bessenyei tér - Malom utca kereszteződésében lévő gyalogos átvezetés kiépítése. A kivitelező tájékoztatása szerint ezért átmenetileg le fogják zárni a forgalom elől a Malom utca Bessenyei tér felőli végét.

 

 

A korlátozás miatt a Szabolcs utca irányából a Malom utcán át nem lesz megközelíthető a Bessenyei tér. A normál esetben egyirányú Malom utca a munkálatok ideje alatt zsákutca lesz kétirányú forgalommal, az ott élők behajtását biztosítva a Szabolcs utca felől. A korlátozás várhatóan július 20-ig marad érvényben.

A Bessenyei téren jó ütemben halad a járdaépítés és elkezdődött a csapadékcsatorna építése is, ezért félpályás útzárra, valamint 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek. Érdemes figyelni a megállni tilos jelzésekre, mert a tilosban parkoló autósok nem csak a munkát akadályozzák, de a saját járművük épségét is veszélyeztetik. A gépjárművezetők fokozott figyelmét és óvatosságát igényli az is, hogy a járdafelújítási munkálatok során az út szélén, bizonyos szakaszokon gyalogos forgalomra is számítani lehet.

Kérjük az ott lakók, arra közlekedők türelmét és megértését, s hogy fokozott körültekintéssel közlekedjenek!

Aki teheti, az út-, és járdaépítési munkálatok ideje alatt válasszon másik útvonalat.