Frissesség a lakásban is!

Be kell vallanunk, hogy életünk nagy részét zárt térben töltjük. Az otthonok, a munkahelyek légköre számos kórokozóval telhet meg, emiatt állandó kérdésként merülhet fel a megfelelő szellőztetés kérdése. A koronavírus-járvány után talán még körültekintőbben kell eljárnunk. A következő pár sorban az ablakventilátorok működtetéséről és annak előnyeiről olvashat bővebben.

 

 

A ventilátorok típusai

Mindenki tisztában van a ventilátorok céljával, ami nem más, mint az emberek által belélegzett levegő cseréje friss levegőre. Általában a rendeltetési céljuk, felszerelési helyük szerint többféle típusú ventilátort különböztetünk meg. Beszerezhető ablakventilátor, csőventilátor, hangcsillapított csőventilátor, fali axiál ventilátor és tetőventilátor. Ezen típusok közül ebben a cikkben az ablakventilátorról lesz szó részletesebben.

Az AeroVentil változatos termékkategóriái között megannyi felhasználási célhoz megtalálhatja a megfelelő készülékeket! Itt a legkülönfélébb márkák képviselik magukat.

Az ablakventilátor használatának előnyei

Nemcsak a légben szálló kórokozóktól való félelem, de a magas páratartalom és a kellemetlen penészfoltok miatt is érdemes ventilátort felszerelni a ház valamely részébe.

Az ablakventilátor rendkívül költséghatékony megoldásnak minősül, hiszen telepítésekor nincs szükség faláttörésre vagy vésesre. Bekapcsolás után szinte azonnal növelhető a légmozgás, ez pedig óriási előnnyel jár, különösen a nyári melegben. Az otthoni és a munkahelyi környezet és légkör azon nyomban javítható.

Ezek a típusok általában kedvünkre szabályozhatóak, így nagyon kényelmes a használatuk. Többféle modell közül választhatunk, különböző stílusban és méretben, emiatt igazán esztétikus a megjelenésük is. Ráadásul ezek a készülékek nagyon gyorsan beszerelhetőek.

 

 

Az ablakventilátor jellegzetességei

Ezen típus egy belső és egy külső részből áll, amelynek köszönhetően kül- és beltéren egyaránt elhelyezhető termékről van szó, éppen emiatt tartós anyagból készült. Mivel a ventilátor félig kültéren helyezkedik el, ezért ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. Bizonyos darabok kaphatóak olyan változatban is, amelyiknél a forgásirány is változtatható.

A legnépszerűbb típusok közé sorolható a TX9WW, az LC TX9WW WIRED és WIRELESS ablakventilátor vagy az LC TX12WW WIRED és WIRELESS ablakventilátor. A beszereléssel azonban mindenképpen érdemes szakembert megbízni, aki tisztában van a legfontosabb feltételekkel. A ventilátorok beszerzése során pedig szintén fontos, hogy kellő tájékoztatást kapjunk az adott készülékről.

Válassz a sokoldalú, szellőztetést biztosító termékek közül, és biztosítsd be magad a járvány idejére is friss levegővel!