Hogyan válhatsz rendezvényszervezővé?

Mindig is szerettél szervezni? Érdekelnek a rendezvények? El tudnád magad képzelni rendezvényszervezőként, de nem igazán tudod, hogy milyen végzettség kell, vagy azt hogyan tudnád megszerezni? Cikkünkben minden kérdésedre választ kapsz.

 

 

Végzettség rendezvényszervezőknek

A rendezvényszervező szakmában nem a papír vagy a végzettség az, ami valójában fontos, hanem a tapasztalatokra épített tudás. Természetesen ha kezdő vagy, mindenképp érdemes egy tanfolyamot elvégezned, ahol megtanulhatod az alapokat. Érdemes olyan képzés után nézned, ahol nem a száraz elméletet akarják mindenáron lenyomni a torkodon, hanem olyat keresni, ami gyakorlatias, és ahol a szakemberek a tapasztalataikat osztják meg veled. Ha ilyet keresnél, látogass el a MOE Rendezvényakadémia oldalára!

Ha viszont már régi motoros vagy, de szeretnéd tudásodat elmélyíteni, a te számodra is jó választás lehet egy tanfolyam. Itt megtanulhatod úgy rendszerezni a dolgaidat, hogy mindent egyben láss, ne kelljen kapkodnod és azon gondolkodnod, hogy már megint hova tűnt egy fontos dokumentum, vagy épp mikorra beszéltél meg egy találkozót.

Online képzések egyszerűen

A hosszú otthon töltött idő alatt bizonyára te is tapasztaltad, hogy rengeteg online képzés indult el. Ezek kiváló lehetőségeket teremtettek arra, hogy otthonról kényelmesen, amikor épp ráérsz, a saját tempódban el tudd sajátítani a kívánt tudást. Szerencsére a rendezvényszervezés terén is indultak olyan tanfolyamok, amelyek kezdők és profik számára is megfelelőek lehetnek.

 

 

Amire érdemes odafigyelni, hogy olyan képzést válassz, amely a száraz elméleti rész helyett praktikus gyakorlati tanácsokkal lát el. Itt ugyanis olyan szakemberek adják át több tízéves tapasztalataikat, akik már régóta a pályán vannak, és ismerik minden csínját-bínját a rendezvényszervezésnek, hiszen voltak a helyzet magaslatain, de ugyanakkor kudarcokat is éltek meg. Így olyan módszereket, trükköket mutathatnak meg és olyan tanácsokkal láthatnak el, amelyek hasznosak lehetnek pályafutásod során. Hiszen szokták mondani, hogy az “okos ember más hibáiból tanul”.

Azonban ebben a szakmában a kapcsolatépítés is elengedhetetlen. Így mindemellett hasznos, ha a képzésben lehetőséged van az üzleti protokoll elsajátítására is. Hiszen így tanulhatod meg a helyes üzleti etikettet, illetve lehetőséged lesz megtanulni azt is, hogyan építs ki új kapcsolatokat is.

A lényeg, hogy ha valóban vérprofi szeretnél lenni, ne hamarkodd el a kurzus kiválasztását. Keresgélj, informálódj és válassz valódi gyakorlatias képzést! Így biztosan jó helyről fogod megkapni azt a tudást, amire szükséged van, és még élvezni is fogod.