Támogasd az egészséged jakuzzival!

A XXI. század emberének egyre fontosabb az egészsége, hiszen ki ne szeretne egészségesen sokáig élni? Ehhez persze szükség van megfelelő életmódra, vagyis a kiegyensúlyozott táplálkozás és a mozgásban gazdag életmód egyaránt az alapjait képezik az egészség megtartásának. Ugyanakkor vannak még olyan lehetőségek, melyek segítségével tovább fokozható az egészség, ilyen többek közt a rendszeres masszázsmedence-használat is.

 

 

Serkenti a vérkeringést
 
A víz melege és a víz pezsgése egyaránt hozzájárul a vérkeringés serkentéséhez, aminek az oxigén és a tápanyagok sejtekhez való eljuttatásában van szerepe. Ezzel felgyorsulnak a gyógyulási folyamatok, fokozódik az anyagcsere, a méreganyagok gyorsabban ürülnek a szervezetből, megszűnik a bágyadtság, és sok esetben elmúlik a fejfájás is.
 
Oldja a stresszt
 
A meleg víz önmagában is ellazító hatású, azonban ezt az érzést lehet fokozni a masszázsmedence programjaival. A vízsugarak gyengéd masszírozása oldja az izmokban lévő görcsöket, valamint az elmét szintét megnyugtatja. A rendszeres jakuzzihasználattal pedig a stressz csökkenése nem kizárólag a medencében töltött időre korlátozódik, hanem hosszú távú hatásként a mindennapokban is kevésbé érezheted magad feszültnek.
 
Álmatlanság ellen hatékony fegyver
 
A stressz oldásának van egy nagyon pozitív hatása, ami nem más, mint az álmatlanság megszűnése. Ebben a segítségedre lehet a lefekvés előtt vett legalább 20 perces fürdő, aminek köszönhetően lefekvés után elmarad a forgolódás, valamint zaklatott alvás helyett pihentető, mély alvásban lehet részed.

 

Segíti a fogyást és növeli az állóképességet
 
Önmagában csak a rendszeres jakuzzihasználat nem fog sem lefogyasztani, sem sportolót faragni belőled, de a törekvéseidet remekül támogatja. A fogyásban a meleg víznek van szerepe, hiszen a vérkeringés serkentésének és az anyagcsere felgyorsulásának hála a felhalmozódott méreganyagok kiürülése a szervezetből fokozódik, ami hozzájárul a súly gyorsabb csökkenéséhez, ráadásul narancsbőr ellen szintén hatékony.

Az állóképesség javulása pedig a meleg víz és a gyengéd masszázsnak együttesen köszönhető, hiszen fokozódik az izzadás, oldódik az izmokban lévő feszültség, és a gyorsabb vérkeringés olyan állapotot hoz létre a testben, ami egy erőteljesebb testedzés alatt jellemző.
 
Mit lehet tenni, ha nincs nagy kert a jakuzzinak?
 
Manapság jakuzzik széles választéka áll a nagyérdemű rendelkezésére, így található olyan medence is, melyhez sem nagy hely, sem egyedi áramkialakítás nem szükséges. A Softub egy olyan puhafalú medence, mely rendelkezik a hagyományos jakuzzik minden előnyével, de mindezt egy kicsi és könnyű kivitel egyesíti magában. Mivel igen csendes, így a szomszédokat sem fogja zavarni a használata, valamint energiatakarékos, tehát költséghatékonyan használható.
 
Ha te is szeretnél beszerezni egy ilyen darabot, látogass el a SpaTrend oldalára!