Augusztus 16-a a hontalan állatok világnapja

A Jófogás az állatszaporítók hirdetéseinek folyamatos törlése mellett folytatja a társadalom edukációjára, illetve a hazai menhelyek segítésére irányuló tevékenységét. A vállalat a hontalan állatok augusztus 16-i világnapja alkalmából összeállította a felelős örökbefogadásról, illetve az állatszaporítók tevékenységéről szóló kiadványát, illetve Magyarország menhelytérképét. A vállalat a nyomtatott és digitális formátumban megjelenő anyagban az Ürömi Állatotthonnal együttműködésben felelős kutya-örökbefogadásra buzdítja azokat, akiknek megfordult a fejében egy négylábú családtag beszerzése.

 

 

A Jófogás a 2020-as évre kiemelt céljául tűzte ki, hogy a lehető legszélesebb körben hívja fel a figyelmet az állatszaporítás veszélyeire, valamint, hogy saját hatáskörén belül tegyen konkrét lépéseket az ilyen jellegű állatkínzás visszaszorításáért. Fontos eredmény, hogy a hirdetési szabályzat nagy visszhangot kiváltó szigorítása és az állatszaporító-gyanús hirdetések folyamatos monitorozása és végleges törlése óta kimagaslóan megugrott az oldalon a menhelyekről örökbefogadható kutyák aránya, a látogatók már 500 kutyát nézhetnek meg a virtuális térben. A Jófogás továbbá folyamatos egyeztetéseket követően, egyre több menhelynek biztosít nagy elérésű, ingyenes online felületet is.
„Az országos edukációs kampánnyal az a célunk, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét az állatszaporítók káros tevékenységére, illetve a felelős örökbefogadás fontosságára. Az Ürömi Állatotthonnal együttműködésben összeállított kiadványunk mindkét témát körbejárja, a benne található menhelytérképpel pedig vizuálisan is megjelenítjük, hogy az egészséges, gondosan ápolt és számos esetben akár fajtiszta kutyák sokkal közelebb vannak hozzánk, mint azt elsőre gondolnánk. A kiadványunk célzott terjesztésével pedig az a célunk, hogy amikor a kutya-örökbefogadás gondolata megszületik a fejekben, akkor a kutyára vágyókat az örökbefogadás felé tereljük” – mondta Palocsay Géza, a Jófogást működtető Adevinta Classified Media Hungary Kft. ügyvezetője.

A Jófogás az Ürömi Állatotthon 10 kutyájával a főszerepben különleges fotózást szervezett, amelyen Puskás Peti is részt vett.
„Nagyon örülök, hogy már nem csak magánemberek és közszereplők, hanem felelős vállalatok is az állatok mellé állnak. A szaporítók elleni küzdelem rendkívül fontos, a sikerhez pedig minél több szereplőre van szükség. A fotózáson résztvevő kutyusok iszonyú barátságosak voltak, szerencsések lesznek, akik örökbefogadhatják őket” – mondta Puskás Peti.
A kiadvány a képes bemutatkozó anyagok mellett pedig országos menhelylistát, a felelős örökbefogadással kapcsolatos jótanácsokat és az állatszaporítással kapcsolatos legfontosabb információkat is tartalmaz. Hogy minél többen járhassunk nyitott szemmel és segíthessük a hazai menhelyek munkáját, a kiadvány digitális és nyomtatott oldalain a legfontosabb szakmai szervezeteket is meg lehet találni.
A Jófogás folyamatosan azon dolgozik, hogy a szaporítók tevékenységét hátráltatva törölje oldaláról a nem megfelelő hirdetéseket, az oldal látogatóit azonban arra kérik, hogy ha gyanús kisállat hirdetéssel találkoznak, vagy esetleg telefonos egyeztetést követően felmerül a szaporítás gyanúja, jelezzék az esetet a Jófogás ügyfélszolgálatának.

Az országos menhelytérképet és a kiadvány digitális verzióját az alábbi linkeken lehet elérni.
Országos menhelytérkép: https://bit.ly/orszagosmenhelyterkep
Digitális kiadvány a felelős örökbefogadásért: https://bit.ly/felelősörökbefogadáskiadvány