Bébitaxi és kismotor - az első babajárgányok

A bébitaxik és kismotorok az első mozgásra ösztönző babajárgányok. Egy éves kortól kezdődően csalnak mosolyt a gyerekek arcára, hiszen megtapasztalják velük az önálló helyváltoztatás örömét. A járgányokkal nem csak fizikai kihívások elé állítjuk a gyerekeket, hanem fejlesztjük is őket. Az egyensúlyérzék és a helyes tartás miatt egészen kiskortól érdemes minél változatosabb mozgásformákba bevezetni őket és fejleszteni a motorikus készségeket, valamint a mentális képességeiket.

 

 

A cseperedő gyerekeknek először stabil bébitaxit érdemes venni, abból is a szülők derekát kímélő tolókaros verzió ajánlott. A bébitaxi az első bizonytalan lépések megtételében nagy segítség, a babák imádják a szülők autóira hasonlító járgányokat tologatni, felpattanni rájuk. Lehetnek akár autóversenyzők vagy masiniszták a kialakítástól függően. És mikor már ügyesen közlekednek vele, jöhet a kismotor.

Bébitaxival a világ körül

A négykerekű, kiesésgátlóval ellátott bébitaxikkal a gyermekek friss levegőn, aktívan töltik az idejüket. A széles és alacsony kialakítás miatt a legkisebbek is egyedül fel tudnak ülni a járgányra. A bébitaxival nagyon könnyű haladni, mert nem akad bele a kicsi lába. A stabil üléspozíció miatt nem borulnak fel, izmaik, figyelmük és kitartásuk is erősödik.

Ahogy a gyerekek növekednek, a különféle kiegészítők, mint a tolókar, a védőkorlát vagy a lábtartó leszerelhetők, és végül marad a váz, amit a gyerek egymaga irányít a kormány segítségével.

A kismotor előnyei

A kismotor ikonikus gyerekjárgány. Ismerős a szitu, amikor gyermeked minden motorra ráül a játszótéren? Na ilyenkor kell neki is venni egyet. Két évesen már jól tudják hajtani, elmotoroznak pár órát rajta, ami jól lefárasztja őket, így nem lesz gond a délutáni altatással.

Sokan veszélyesnek tartják a motorokat, mert sok első fog bánta már a rossz mozdulatokat, de igazából minden veszélyes, amit egy örökmozgó, félelmet nem ismerő kisember alá rak az ember.

 

Biztonságos motorozás

A kismotorok különféle kivitelben készülnek. Két méret létezik belőlük. Ha leér a motorról a gyerkőc lába, megfelelő méretű, máskülönben csak tologatni tudja majd. A babajárgányokhoz, főleg a kismotorhoz adj védőfelszerelést, ha betonon, közterületen vagy hosszabb úton használjátok. A bukósisak viselése sem ritka.

Másik probléma a kismotoros száguldozásokkal, hogy a fékezés sok kiscipő orrát kikezdte már. Ebben az esetben használjatok felcsatolható műanyag cipővédőt, ami fékezéskor védi a kiscipők orrát a szükségtelen kopástól.

A Baby Lion áruházban olyan szuper bébitaxikat és kismotorokat találsz, amik megbízhatóan és szépen gurulnak, állandóan készen egy játékos erőpróbához.

A versengés fejleszti a szociális készségeket, a kortársakkal való kommunikációt és a kompromisszumkészséget, így remekül szórakoznak és élvezik a gyerektársaságot. Már csak egy vakmerő versenyző baba kell, aki száguldozik velük.