Lesz VIDOR!

 A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház és a Városi Önkormányzat idén tizenkilencedik alkalommal is megrendezi a VIDOR Fesztivált! Bár a rendezvény programjának gerincét adó Kossuth téri koncertek nem lesznek megtartva, mégis mozgalmas 11 nap várja a VIDOR rajongóit. Igen, most kivételesen 11, nem 9. Az eredeti célkitűzés továbbra sem változik: a vidámság és a derű mindenkié. A fesztivál szervezői kiemelt figyelmet fordítanak a higiéniai eszközök biztosítására, a jogszabályi előírások betartására és betartatására.

 

 

A Rózsakert Szabadtéri Színpadra és a VIDOR Kertbe költöznek a Kossuth téri koncertek

Irie Maffia, Follow the Flow, Budapest Bár Bangó Margittal, Dés László Tóth Verával és Básti Julival

 

A koncertek egy része átköltözik a Rózsakert Szabadtéri Színpadra, 20.30 órai kezdéssel, ahol a vendégek között idén is neves sztárfellépők lesznek. Ellátogat hozzánk többek között az Irie Maffia (08.19.), a Follow the flow (08.23.), a Budapest Bár Bangó Margittal (08.28.), a Like a Rolling Stones produkció Thuróczy Szabolcs, Ónodi Eszter, Simon Kornél, Fekete Linda, Tasnádi Bence és Ódor Kristóf közreműködésével (08.29.), és Dés László is koncertet ad Tóth Vera és Básti Juli fellépésével (08.24.).

A VIDOR Kert is mozgalmasabb lesz a szokásosnál, a hazai zenei élet jól ismert előadóit is láthatja és hallhatja itt a közönség 19.30-tól: koncertet ad többek között a Tortuga (08.22.), OliverFromEarth (08.23.), az Aurevoir (08.24.) vagy a Carson Coma (08.27.), a világzene képviselői közül pedig a Los Orangutanes (08.25.) lép majd fel.

A VIDOR Kertben a tavaly bevezetett módon helyi klubok és rádiók lemezlovasai tematikus zenei estekkel szórakoztatják 21 órától 02.30-ig majd a közönséget. A Római Katolikus Templomban orgonakoncerttel, a Zsinagógában pedig Adio kerida – Ég veled szerelmem! címmel mediterrán zsidó melódiák csendülnek fel.

Mégis lesz VIDOR Nyíregyházán!

 

Még pár színházi versenyelőadásra kaphatóak belépők

 

A színházi versenyprogram teljes nézőtéri kapacitással várja a megszokott helyszíneken a közönséget! A Rózsakertbe kilátogató néző például három különböző jellegű színházi élményben részesülhet: a kaposvári Csiky Gergely Színház névadójuk egyik remekművét hozza el Nyíregyházára, Vidnyánszky Attila rendezésében (Buborékok); örömmel látjuk vendégül a Legyen úgy! című Dés László koncerten fellépő Básti Julit, a honi színjátszás egyik ikonikus alakját, és a különleges énekesnőt, Tóth Verát; az érdeklődők pedig ezen a pódiumon is találkozhatnak a nagy sikerű Legénybúcsúval (többek között Szente Vajk, Nagy Sándor, Csonka András főszereplésével).

Tíz nap telt el a VIDOR színházjegyek értékesítésének megkezdése óta, de a belépők nagy része már elfogyott, csak korlátozott számban érhetőek el a Színház szervező- és jegyirodájában, valamint a www.moriczszinhaz.hu, www.vidor.eu oldalakon. A VIDOR versenyprogram zsűri elnöke Koltai Róbert, Jászai Mari-díjas magyar színművész, filmrendező, érdemes művész lesz. Kirják Róbert színházigazgató idén is házhoz viszi majd az elismeréseket, a díjazott társulatok és művészek az első „otthoni” előadásuk után, „saját közönségük” előtt vehetik majd át az elismerést jelentő üvegszobrot.

 

Lovas Színház is szerepel „az év legvidámabb hete” programjában

 

A VIDOR-t szervező nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vezetése minden évben igyekszik meglepetéssel kedveskedni a fesztiválozóknak. Idén először - a hagyományos színházi versenyprogram mellett - a Nemzeti Lovas Színház is ellátogat a megyeszékhelyre augusztus 26-án 19.30 órai kezdettel, Kincsem című nagyszabású produkciójával, többek között Pintér Tibor és Papadimitriu Athina főszereplésével. Az előadás vadonatúj helyszínen, a Pagony Hotel területén található Timpex Arénában mutatkozik be a kulturális kuriózumok iránt érdeklődőknek!

 

VIDOR forgatag hagyományos szereplőkkel és újdonságokkal

 

A gasztronómiai ínyencségek iránt érdeklődők idén a Kossuth téren találhatják majd a VIDOR Falut.Utcazenészek, artisták, pantomimesek, élő szobrok, mutatványosok, tűzzsonglőrök performanszai szórakoztatják az érdeklődőket a Kossuth szobor mellett. A kisebbeket a Hősök terén bábszínház várja, a Korzó színpadán zenés és színházi gyermek programok Az irodalmi programok nagy részének idén is a Bencs Villa ad majd otthont (Szomjas férfiak sört isznak helyettem az E-Mancik Színházi Manufaktúra előadásában, Többszemközt Szente Vajkkal és Nagy Sándorral, A múzsák visszavágnak című humorest is a Sóstói úti villában várja majd az érdeklődőket. Az VI. Nyírségi Limerick Bajnokságot továbbra is a Művész Stúdióban rendezzük meg. Lesz táncház, bohócdoktorok, sakkbajnokság, kiállítások. Az érdeklődők késő estig válogathatnak majd a különféle művészeti ágak gazdag kínálatából, melyek nélkül nem lenne teljes most sem a VIDOR forgatag. A szervezők megye szerte több települést is bevontak a helyszínek közé, ám a programok döntő többsége Nyíregyházán lesz. A részletes programokkal kapcsolatban a megújult www.vidor.eu oldalt ajánljuk az érdeklődők számára, a tartalmakat folyamatosan töltjük fel az aktuális információink alapján.