Magyar rekord született a Nyíregyházi Cantemus Kórus kezdeményezése nyomán

Nemzeti együttesünk, a Nyíregyházi Cantemus Kórus által egy hónappal ezelőtt meghirdetett és elindított „Cantemus online rekordkísérlet” szép sikerrel zárult. A hivatalos végeredményt az Államalapító Szent István tiszteletére rendezett ünnepségen augusztus 20-án hirdette ki Sebestyén István, a Magyar Rekordok Egyesület regisztrátora és elnöke.

 

 

Egyúttal az erről szóló tanúsítvány egy-egy példányát ünnepélyesen átadta dr. Kovács Ferenc polgármesternek és Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagynak.

A rekordkísérlet célja a Magyar Rekord Egyesület által hivatalosan bejegyzett dokumentuma alapján: Mennyiségi és sebességrekord volt. A lehető legtöbb, adott dal feléneklésének (videofelvételének) internetes beküldetése és összegyűjtése egy honlapon 30 nap alatt.

A 35 éves Nyíregyházi Televízió által a rekordkísérletről készített mozaik videó megtekinthető, valamint a további részletek és számadatok olvashatók a http://www.cantemus.hu/cantemus/blog/online-rekordkiserlet-siker/ weboldalon.

Gratulálunk a Nyíregyházi Cantemus Kórusnak és minden résztvevőnek, aki hozzájárult a sikerhez és az új magyar rekordhoz!