Pontosan mire tudjuk használni a tLong lehetőségét?

Milyen lehetőségeket és előnyöket kínál számunkra a tLong, vagyis az értékpapírok napon túli tőkeáttételes longolásának lehetősége? A cikk keretei között részletes választ adunk erre a kérdésre.

 

 

Rámutatunk a tLong alkalmazásában rejlő hozzáadott értékre, kifejtjük a mellette szóló erőteljes érveket, végül pedig a vele kapcsolatos díjakra is szintén ki fogunk térni.

Miben rejlik az értékpapírok napon túli tőkeáttételes longolásának hozzáadott értéke?

A tLong, vagyis az értékpapírok napon túli tőkeáttételes longolása egy speciális szolgáltatás. A tLong alapvető célja annak a biztosítása, hogy a birtokunkban lévő tőkeáttételes long/vételi pozícióinkat akár napon túl is meg tudjuk tartani.

Amennyiben úgy látjuk jónak, akár harminc teljes napon keresztül. Ennek köszönhetően lehetőségünk nyílik rá, hogy akár egy több hetes emelkedő trendet is teljes mértékben ki tudjunk használni. A tLong opciója tehát elősegítheti, hogy akár ötször akkora profit realizáljunk egy ügyleten, mintha nem állna rendelkezésünkre ez a lehetőség.

A tLong alkalmazása mellett szóló erőteljes érvek

A fentiek olvasatában talán kevésbé meglepő, hogy a tLong kifejezetten népszerű opciónak számít a kereskedők körében. A kimondottan sikeres és hasznos termék tLong értéke ráadásul egyre inkább előtérbe kerül.

Persze ez egyáltalán nem a véletlen műve. Elvégre egyenesen azt a lehetőséget kínálja tálcán a számunkra, hogy a tőkénknél tetszés szerint akár ötször nagyobb pozíciót is nyitni tudjunk vételi irányba, amit aztán harminc teljes napon át meg is tudunk tartani.

Ennek köszönhetően pedig a tLong alkalmazása azzal az ígérettel kecsegtet, hogy az árfolyam növekedésével együtt ötször nagyobb profitra tehessünk szert. Persze ehhez mindenképp vállalnunk kell némi többletkockázatot.

 

Amit a tLong alkalmazása kapcsán leginkább tudni érdemes

A tLong pozíció nyitásához először is szükségünk lesz egy kereskedésre alkalmas számlára, majd a fontosabb teendőink egyike, hogy elfogadjuk a „Befektetési hitel keretszerződés” elnevezésű szerződésben foglalt feltételeket. Ezeket az információkat egyébként könnyedén megtalálhatjuk a Netboon kereskedési rendszer „Szerződések” menüpontja alatt.

Amennyiben az egyes értékpapírokra vonatkozó tőkeáttételek mértékének szeretnénk utánanézni, akkor Netboon rendszerben a „Kereskedés” menüpontot érdemes választanunk. Mindezek mellett minden bizonnyal az sem mellékes, hogy a tLong milyen költségekkel és díjakkal jár együtt.

Hogy a részleteket is átnézzük, a tLong esetében a nyitási jutalék mértéke 0,2%, az alsó értéke 199 forint. A tLong napon túli pozícióhoz kapcsolódó díj mértéke egész pontosan 0,4%. Számolnunk kell még egy zárási minimum díjjal, ami 199 forint, illetve a tLong éves kamattal, aminek a mértéke 12%.