Városnéző autóbusz nyíregyházán

Budapest után első vidéki városként Nyíregyházán is megjelent a világ legnagyobb, nyitott tetős városnéző buszait üzemeltető City Sightseeing piros, emeletes autóbusza.

 

 

„Nyíregyháza rendkívül attraktív fejlődést ért el a turizmus területén azzal, hogy tíz év alatt megduplázta a városba érkező turisták számát és a 120 ezer lakosú város tavaly 254.000 vendégéjszakát könyvelhetett el. Igaz a COVID járvány az egész turizmus számára nagy veszteségeket okozott, de a Nyíregyházi Állatpark, a sóstói fürdőkomplexum, valamint a tavaly felújított Sóstói Múzeumfalu olyan attrakciók, amelyek már ismét vonzzák a turistákat. Ezért fogadtuk örömmel, hogy a város egyik legnagyobb kulturális eseményéhez, a Vidor Fesztiválhoz kapcsolódva, a főváros után először Nyíregyházán indítják el városnéző buszaikat. Ezzel Budapest után városunk is bekerül a City Sightseeing globális kínálatába – fejtette ki dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere a busz bemutatásakor.

„Az elmúlt évek alatt Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő egyre népszerűbb utazási célponttá vált, így most az a célunk, hogy a Sóstóról a városközpontba vonzzuk a turistákat” – tette hozzá Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. „Erre kiváló lehetőséget biztosít a Sóstó és a belváros között 2020. augusztus 20-tól rendszeresen közlekedő városnéző autóbusz. A nyitott tetejű autóbusz már önmagában is figyelemfelkeltő, mely egy újabb attrakciója lesz a városnak, további programlehetőséget kínál az itt tartózkodóknak. A Hop-On Hop-Off busz felfűzi a város fontosabb turistalátványosságait és helyi nevezetességeit, biztosítva a szabad fel-leszállást. Bízunk abban, hogy a városnéző autóbusz üde színfoltja lesz Nyíregyházának, és elnyeri mind a turisták, mind a városlakók tetszését.

,

A járat 13.30-tól óránként indul a Nyíregyházi Állatpark elől. Az utasokat guide kíséri, aki a város nevezetességeiről is tájékoztatást nyújt. A menetjegy megvételére a város több pontján lehetőség nyílik. A 24 órás jegy megvásárlói egy érdekes belvárosi sétán is részt vehetnek.

Fotó: Trifonov Éva