Ismét indul az online „Mozdulj Nyíregyháza!”

Mozdulj Nyíregyháza! elnevezéssel Nyíregyháza MJV Önkormányzata kezdeményezésére 2013. november 4-e óta tartó programsorozat keretében ingyenes sportolási lehetőségek várják a város lakóit. A programkínálat széles, kortól és nemtől függetlenül mindenki számára biztosítja a mozgás lehetőségét. Szeptember 21-től újra indul az online mozgásrend. A Mozdulj Nyíregyháza! facebook oldalán megadott időpontokban élő adásban jelentkeznek be az oktatók. A foglalkozások az élő adást követően 24 órán át lesznek elérhetőek a facebook oldalon, majd törlésre kerülnek.

 

 

MOZDULJ NYÍREGYHÁZA! PROGRAMJAI
2020. szeptember 21. – 2020. november 28.

ONLINE programok:

 

Hétfő és szerda 9.00–10.00: Senior Torna
Esésmegelőzés és csontritkulás mozgásprogramok ötvözete. Az esések gyakorisága és súlyossága a korral nő. Az esések legsúlyosabb szövődményei a csípő-, kar- és gerinctörések. A mindenfajta károsodással együtt járó mozgáshiány további izomvesztést, gyengeséget és instabilitást okoz, ami fokozza az ismételt elesés veszélyét. Az egyensúly-, izomerő-, reakcióidő-javító gyakorlatok jótékony hatását kihasználva mozgásgyakorlatok tanításával fokozzuk az egyensúlyozási képességet, a gerinc tartási képességeit. Így csökkenthető az elesések gyakorisága és veszélyei. A mozgás fokozza a csonttermelést, erősíti az izomzatot, ezáltal javítja a testtartást. Megfelelő gyakorlatok végzésével megelőzhető a csontritkulás kialakulása, a gyakorlatok célja a lehető legnagyobb csonttömeg elérése. Mozogjon csontjai egészségéért! A foglalkozásokat a Human Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász.

Hétfő 17.00–18.00 és csütörtök 18.00–19.00: Gerinctorna
A gerincfájdalom többnyire nem elkerülhetetlen sorscsapás, hanem sok esetben helytelen tartás, mozgás és életmód következménye. A megfelelő életmód megválasztása mellett, a helyes testmozgás, rendszeres gerinctorna, a gerinc megfelelő terhelésének alkalmazásával elérhető, hogy a korral járó gerincelváltozások ne jelentsenek az életminőségben negatív változást. A foglalkozásokat a Human Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász.

Hétfő 18.00–19.00: Zenés gyermektorna
A 6–12 éves korú gyermekeknek szervezett foglalkozás keretében a zenére végzett mozgásformákkal játékosan fejlesztik a koordinációs és ritmusérzéket. A foglalkozásokat tartja: Balázsné Baraksó Éva.

Kedd 17.00–18.00: Alakformáló aerobik
Minden izomcsoportot megmozgató, helyes testtartást előtérbe helyező alakformáló torna. Kevésbé ugrálós, de mégis dinamikus izomfejlesztés. Jó hangulatú torna minden korosztálynak. A foglalkozásokat tartja: Lugosi Mónika.

 

 

Kedd 18.00–19.00: Funkcionális edzés
Saját testtel végzett mozgásforma, mely a mozgásminőség fejlesztésén alapulva a test természetes mozgásait és a test saját súlyát használja eszközként. Az ízületek és a törzs megerősítése által fejlődik a koordinációs képesség és a funkcionális erő, nő a terhelhetőség. Komoly anyagcsere-fokozó és zsírégető hatása által kitűnő az alakformáló hatása. Anaerob edzések azoknak, akik szeretnek „mindent beleadni”. Oktató: Tarnóczy Zalán (Underground Funkcionális Edzésközpont).
Szerda 17.00–18.00: Prevenciós lúdtalp- és gerinctorna kicsiknek
Az 5–8 éves korú gyermekek részére szervezett foglalkozás keretében az egész tartó- és mozgatórendszer, ezen belül is kiemelten a hátizomzat és talpi izmok erősítése, mobilizálása zajlik játékos formában. Cél: a gerincdeformitások és talpi elváltozások megelőzése, az adott izomcsoportok aktivizálása, megerősítése, a helyes testtartás elsajátítása. A foglalkozásokat tartja: Balázsné Baraksó Éva.

Szerda 18.00–19.00: Latin kardió fitnesz
A 2013. május óta tartó, nagy sikerrel zajló zumbaórák folytatódnak. Zene, tánc, mozgás és sok-sok vidám perc a T-Dance oktatóival.

Csütörtök 17.00–18.00: bodyART®... „Amikor az erő a tudatossággal találkozik"
A bodyART® felszabadít a mindennapi stressz alól és olyan komplex edzést ad, amelyben az izmok újra visszanyerik rugalmasságukat és testünk újraéli annak funkcionalitását. Statikus és dinamikus erőelemek mellett nyújtó és lazító gyakorlatokat tartalmaz, amelyek pozitívan hatnak a rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmokra, az egész emberi test izmai, ízületei számára. A bodyART® edzéssel fejlődik a hajlékonyág, erő – és nem utolsósorban állóképesség, kitartás, egyensúlyérzék, türelem, olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai! A foglalkozásokat tartja: Tompa Annamária.

Péntek 9.00–10.00: Tartásjavító torna
A foglalkozás elsősorban senior korúaknak, ülőmunkát végzőknek, valamint gerinc- vagy tartásproblémákkal küzdőknek ajánlott. Az egész testet átmozgató, mindenki egészségi állapotának megfelelő nehézségű feladatok elvégzése során különös hangsúly kerül testünk tartópillérére, a gerincoszlopra. A foglalkozásokat tartja: Vitai Klára senior tréner.

Péntek 17.00–18.00: Gyermektánc
Zene, tánc és sok-sok nevetés a T-Dance oktatóival 6 éves kortól, fiúknak és lányoknak egyaránt!

Szombat 9.00–10.00: Fitt Jóga
A jógához sosem lehetsz túl öreg vagy túl fiatal. Túl beteg vagy túl fáradt. A jógát bármikor elkezdheted, akkor is, ha most úgy érzed, hogy nem vagy rá képes. Lehetsz vékony vagy picit ducibb, örökmozgó, esetleg könyvmoly. A jógával növelhető az állóképesség, kitűnően alkalmas alakformálásra, az izmok egyszerre hajlékonyak és erősek lesznek, valamint jótékonyan hat a belső szervekre, hormonrendszerre és a testi funkciókra. Számos jógatípussal, irányzattal ismertetünk meg, a nagyon erőteljes, kifejezetten sportos edzéstől a belső harmóniát előnyben részesítő, ellazító gyakorlatsorokig. Oktató: Papp Edit (Fitt Jóga Stúdió).