A nyíregyházi ügyfélszolgálatokon is kötelező a maszk

Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző, az operatív munkacsoporttal egyetértésben az alábbi tájékoztatást adja: „A Polgármesteri Hivatal jelenleg időkorlát nélkül fogadja az ügyfeleket, de arra kérünk mindenkit, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel a telefonos, vagy az elektronikus ügyintézést részesítsék előnyben."

 

 

"Személyesen lehetőleg előzetes időpontfoglalást követően jelenjenek meg az ügyfélszolgálaton. Erre a célra használhatják az egységes időpontfoglalási rendszert a hatósági jellegű feladatot ellátó osztályok vonatkozásában, amely mobilappon és a www.nyiregyhaza.hu weboldalon is elérhető.

Ha a személyes jelenlét mégis elengedhetetlen, felhívjuk a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálataira érkező ügyfelek figyelmét, hogy valamennyi ügyfélszolgálaton kötelező a járványügyi szabályok betartása. Ennek keretében:

- belépéskor testhőmérséklet mérést végeznek, csak láztalan ügyfél léphet be az épületbe, a kéz fertőtlenítését biztosítjuk

- kötelező a maszkviselés, belépéstől az ügyintézés teljes időtartama alatt

- ha az ügyfél figyelmeztetés ellenére sem visel maszkot, az ügyintézést nem lehet megkezdeni vagy fel kell függeszteni, az ügyfelet felszólítják az épület elhagyására

- az ügyintézés végett az ügyféltérbe csak kísérő nélkül lehet belépni, kísérő csak indokolt esetben (pl. fogyatékkal élő nagykorú személy kísérése) érkezhet együtt az ügyféllel

- kérjük, hogy ügyintézéshez kísérőként ne hozzanak magukkal kiskorú gyermekeket, egészségük fokozott védelme érdekében   

- az ügyféltérben egyszerre ablakonként csak egy ügyfél, és egy soron következő várakozó ügyfél tartózkodhat a biztonságos védőtávolság betartása érdekében.

Kérjük a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálataira érkező ügyfeleink megértését, türelmét, a koronavírus járvány miatt hozott óvintézkedések betartását, a saját, és a mások egészsége védelmében."