Rendkívüli örökbefogadó nap

Ismét rendkívüli Örökbefogadási Napot rendeznek a nyíregyházi Állategészségügyi Telepen 2020. szeptember 11-én, pénteken  9 és 18 óra között.

 

 

A NYÍRVV Nonprofit Kft. Állategészségügyi Telepe ebrendészeti, állategészségügyi és járvány-megelőzési feladatokat lát el.

Elsődleges feladatunk a telep jogszabályi feltételekkel történő működtetésének biztosítása, fenntartás lakossági-hatósági bejelentések alapján, Nyíregyháza közigazgatási területén belül kóborló ebek begyűjtése, a saját gazda, illetve megtaláló által leadott állatok fogadása. (Ez az arány körülbelül: 90% kóbor, 10% leadott).

A telepre bekerült állatok 14 napos hatósági megfigyelésen esnek át. Számunkra fontos a bekerült ebek humánus tartása, a sérült, beteg állatok saját állatorvosi rendelőnkben történő gyógykezelése, valamint a későbbiekben a bekerült ebek örökbe adásának szorgalmazása, gazdásítása.

A Nyíregyházi Állategészségügyi Telep befogadóképessége 2018 decemberétől megduplázódott. Az addigi 54 kennel helyett 108 kennel áll rendelkezésünkre a befogott ebek elhelyezésére, mely lehetővé teszi az örökbe nem adott állatok hosszabb tartását is. Sajnálatos módon egy-két kutya esetében a gazdásítás időszaka elhúzódhat hónapokra, akár évekre is.

A Nyíregyházi Állategészségügyi Telepen nincs altatás!

Az elmúlt évek során a Nyíregyházi Állategészségügyi Telepre bekerült kóbor, illetve gazdájuk által leadott ebeket maradéktalanul gazdásítani tudtuk. Ezen erőfeszítésünkben segítséget nyújtanak az évek alatt kialakított, fenntartható kapcsolataink a hazai és külföldi állatvédő szervezetekkel.

A Nyíregyházi Állategészségügyi Telep számára a prevenció ugyanúgy fontos és szükséges feladat, mint a már utcán lévő, kóbor állatok humánus befogása, tartása és gazdásítása. Az ivartalanítással megelőzhető, hogy az örökbe adott kutyák akár évente két alom nem kívánt szaporulattal gyarapítsák a gazdára váró kutyák hatványozódó számát. (2018-ban 51 db ivartalanítás, 2019-ben 100 db ivartalanítás, 2020.09.02-ig 75 db ivartalanítás)

Aktuális telepi adatok:

Jelen pillanatba is több mint 50 kutya várja a telepen, hogy leendő gazdája rátaláljon, és sajnos még bőven vannak olyanok is, akik karantén megfigyelésüket töltik. 3 hónapostól a 10 évesig, kis termetűtől a nagy termetűig, rövid szőrűtől a bozontosig, minden változat fellelhető a gazdikeresők között.

Kutyáink minden esetben életkoruknak megfelelő oltással/oltásokkal, chippel vannak ellátva, külső és belső parazitamentesen várják új gazdijukat!

A hét bármely napján lehetőség van a telepen lévő kutyák megtekintésére, örökbe fogadására. Ezen felül Rendkívüli Örökbefogadási Napokat is tartunk, melyeken hosszított nyitva tartással, 9 és 18 óra között biztosítunk lehetőséget azok számára, akik csak munkaidő után tudnak kilátogatni telepünkre.