Stílusos kiegészítő: a mandzsettagomb

Egyéniséged, stílusod szavak nélkül is kifejezheted, amely az apró részletekben rejlik. Gondoltad volna, hogy néhány parányi kiegészítő, például egy pár mandzsettagomb is kiválóan tükrözi azt, hogy ki is vagy valójában? Egy kézfogásban már alapvetően benne van a magabiztosságod, az élethez való hozzáállásod. Amennyiben mandzsettagombot viselsz, a kézfogást még hansgúlyosabbá teheted, így az első találkozáskor elárulsz magadról még valamit: az egyéniséged.

 

 

Hogyan válasszunk mandzsettagombot?

Ha úgy érzed, elvesztél a mandzsettagombok sokaságában, a legjobb, ha végiggondolod magadban, milyen öltönyt és nyakkendőket viselsz, és van-e esetleg nyakkendőtű, amit szívesen felveszel egyes alkalmakra. Amint megvan a lista, a választás is könnyebb lesz. A hozzád leginkább illő darabok között keresgélj, hogy ne térjen el az egyéniségedtől gyökeresen a kiszemelt mandzsettagomb.

Az Ékszerkirálynál számos mandzsettagomb kapható, legyen szó akár visszafogott és szolid, akár alkalmi és kirívó, de ízléses darabról.

Mandzsettagombtípusok

Többféle stílusú, anyagú, formájú és méretű létezik belőlük. Ráadásul a rögzítésük sem ugyanazon az elven működik. Amiben azonban egyformák: a hagyományos gombot helyettesítik, esztétikailag szebb látványt nyújtanak, mint egy egyszerű gomb, és mosáskor eltávolíthatók.

 Nézzünk néhány mandzsettagombot:

  • Bálnatípus: Feje lapos, tengelye egyenes, és egy “bálnafarokra” hasonlító vége van, ami a rögzítésére szolgál.
  • Bullet Back: Zárórésze egy olyan henger, amit kifelé fordítanak rögzítéskor.
  • Csap (vagy gomb): Nincs mozgó alkatrészük, egy vékony henger köti össze a fejet a véggel. Ez a típus a legbiztosabb rögzítési mód, nagyon nehezen ugrik ki a helyéről.
  • Chain Link: Általában két feje van, amit egy rövid lánc köt össze. Kissé lazább köteléket biztosít, de esztétikailag különleges látványt nyújt.
  • Ball Return: Oszlopuk ívelt, a díszes végét kicsi, de nehéz gömb teszi különlegessé. Átlagos szorosságú rögzítést eredményez.
  • Csomó: Lánchoz hasonló a működése, de különlegessége, hogy a két végén 1-1 csomó található. Amennyiben a csomók különböző színűek, úgy remekül mutathatja egyéniségünket, és a leghétköznapibb viseletnek is izgalmas kiegészítője lehet.

 

A választás szabadsága

Legyen szó esküvőről, tárgyalásról vagy bármilyen alkalomról, egy pár mandzsettagomb kiváló választás lehet, ha ízléses kiegészítőt keresel.

Lepd meg Kedvesed egy hozzá illő darabbal, hidd el, nem mindennapi ajándék lesz számára! Hölgyek figyelem! Bár köztudott, hogy mandzsettagombot elsősorban férfiak hordanak, de léteznek Hölgyek számára készített, szemet gyönyörködtető darabok is. Érdemes egy pillantást vetni rájuk, remek kiegészítője lehet bármilyen alkalmi vagy hétköznapi viseletnek.