Tájékoztató az új sóstói beruházásról

A nyíregyházi Zöld Akciócsoport informális lakossági csoportja tájékoztató programot szervez a nyíregyházi érdeklodok számára a “szökokutas beruházás” néven ismert, Sóstó területére tervezett turisztikai fejlesztéssel kapcsolatban. A mintegy egymilliárd forintos EU támogatásból megvalósuló beruházásról a város lakosságának jelentos érdeklodésére tesz számot, hiszen a tervezett fejlesztések hatással lehetnek nem csak a turizmusra, de az itt élok életkörülményeire és Sóstó arculatára is.

 

 

A Zöld Akciócsoport, nyíregyházi lakosokból álló informális csoportja az elmúlt idoszakban számos csatornán kívánta megszólítani a lakosságot a fejlesztések kapcsén, hogy vélemnyüket megtudja és közvetítse a településünk illetékesei és a projektgazdák felé. Az online felmérésre 1020 városlakó adott választ egy hét alatt azokra a kérdésekre, melyek a fejlesztés gazdasági, turisztikai és ökológiai hatásairól kívánták az érintett lakosság véleményét megtudni. A kérdoív kitért arra is, vajon mit tekintenek a nyíregyhéziak az említett városrész erosségének, milyen hiánosságokat látnk és ezekre milyen megoldásokat látnának helyesnek. A felmérés eredménye elérhető a Zöld Akciócsoport blogján (www.zoldakcio.blog.hu)

A szeptember 17-dikére szerevezett fórum elott majd’ egy héten át várták a lakosság kérdéseit, melyeket elore megküldenek az illetékeseknek. Ennek célja, hogy a rendezvény valóban informatív és teljesen indulatmentes tájékoztató esemény lehessen. A lakosság által leginkább fontosnak tartott kérdések és az érintett terület faállományának értékmérése a Zöld Akciócsoport blogján lesz elérhető a fórum előtt.

 

A program idopontja:
2020. szeptember 17. én 17 óra 30 perc
Helyszín: Szarvas Irodaház konferencia terme (Nyíregyháza, Szarvas utca 1-3)
A járvány elleni védekezés értelmében a helyszínen a maszk használata, és a 1,5 méteres
távolság megtartása kötelezo.