Újra várja a nyíregyházi színház nézőit változatos, gazdag repertoárral

A Rózsakert Szabadtéri Színpad nyári programsorozatának befejezésével és a VIDOR Fesztivál zárása után tartotta a Móricz Zsigmond Színház hagyományos évadnyitó társulati ülését.  Garantáltan közönségkedvenc darabok, új és visszatérő rendezők, Puskás Tivadar jutalomjátéka, ismert vendégművészek – az induló évadban is sokszínű élményeket tartogat közönségének a nyíregyházi színház. 

 

 

Nagy munkakedvvel indul a szezon a színházban

„A Móricz Zsigmond Színház vezetése az új évadban is izgalmas produkciókkal, sok újdonsággal, olyan előadásokkal készül, melyek nemcsak a repertoárt frissítik fel, de ismét nagy közönségkedvencek is lehetnek. Az elmúlt évhez hasonlóan bemutatókkal kezdjük az évadot. A púpos lovacska már augusztus 29-én bemutatkozott a Művész Stúdióban, a nagyszínpadon szeptember 5-én az Édes Charity Broadway musical nyitja a sort, mely a Rózsakert Szabadtéri Színpadon augusztusban már nagy sikerrel debütált. A Krúdy Kamarában pedig szeptember 12-én Halasi Dániel rendezésében mutatjuk be a Kripli című produkciót, melynek szerzője, Martin McDonagh újra írországi, falusi környezetbe kalauzolja a nézőket. Az első nagyszínpadi gyermekdarab, a Szaffi próbái is elkezdődtek a múlt héten, Jókai Mór kisregénye és Dargay Attila rajzfilmje alapján a mesét Horváth Illés állítja színpadra. Visszatérő vendégként fogadhatunk több olyan alkotót is, akik korábban már sikerrel dolgoztak nálunk, Szőcs Artur a Szentivánéji álom, Olt Tamás az Új stílusgyakorlatok, Szente Vajk a Funny Girls musical, Mészáros Tibor pedig a Napsugár fiúk című vígjáték rendezője lesz. Göttinger Pál a Leenane szépe, a Balfácánt vacsorára!, a Bob herceg és a Tengeren után saját darabját, a Bogáncsvirágot rendezi. Lesznek ugyanakkor új nevek, új arcok is, izgalmas vállalkozásra kértük fel Kovács D. Dánielt, aki A rovarok élete című orosz regény- és Vidovszky Györgyöt, aki a Csillagszemű juhász című népmese feldolgozását állítja színpadra” - indította az évadnyitót Kirják Róbert ügyvezető igazgató.
2 színész szerződtetése mellett, ismert vendégművészek és 7 gyakorlatos színész is játszik majd Nyíregyházán

„Két színészt szerződtettünk ebben az évadban, Gulyás Attila a Békéscsabai Jókai Színházból érkezett hozzánk, Ténai Petra pályakezdőként kapott helyet a társulatban, és mindketten sikerrel debütáltak már több előadásunkban. Idén is népszerű vendégművészek szórakoztatják majd játékukkal a nyíregyházi közönséget, lesznek partnerei színházunk kiváló csapatának, többek között Tóth Angelika, Tenki Dalma, Puskás Peti, Jenővári Miklós, Géczi Zoltán, és Dallos Boglárka. Színházunk továbbra is fontosnak tartja, hogy lehetőséget adjon fiatal tehetségeknek a bemutatkozásra, idén 7 színészhallgató érkezett gyakorlatra: Staub Viktória, Kovács Vecei Fanni, Urbán-Szabó Fanni, Tary Patrícia, Sikó Koppány, Szeri Martin, Tar Dániel”- mondta el a teátrum igazgatója.

Továbbra is nagy az érdeklődés a bérletezés iránt

„A 2020/2021-es évad bérleteinek értékesítése folyamatban van, és nagyon örülünk, hogy több, mint egy hónappal a bérletek értékesítésének zárása előtt már a tavalyi kamara bérletesek 78 százaléka, a nagyszínpadi bérleteseknek pedig 73 százaléka megvette bérletét”– folytatta Kirják Róbert, aki a társulat nevében ismét megköszönte a bérletesek támogatását, hűségét, majd hozzátette: „az új évad megkezdésével a moriczszinhaz.hu oldal is megújult.”

Sikeres nyári vendégjáték, Rózsakert- és VIDOR programok

Bár sok nyárra tervezett korábbi meghívás meghiúsult, a 9-től 5-ig júliusi, debreceni vendégjátéka szerencsére megvalósult, és igen szép sikert aratott. A nyári Rózsakert Szabadtéri és az összművészeti VIDOR programsorozatot szervező színház igazgatója elmondta, a Rózsakert Szabadtéri Színpadon 10 előadáson (Tanár úr kérem, 9-től 5-ig, Úri muri, Oscar) 7 478 néző számára sikerült a bérletes előadásokat pótolni, a 2 vendégprodukciót (Anconai szerelmesek, Bolha a fülbe) és 1 saját előadást (Édes Charity) pedig közel 2 700 néző előtt játszották. A VIDOR ideje alatt ez a szám tovább nőtt, az itt tartott 5 koncerten (Irie Maffia, Follow the flow, Budapest Bár, Dés László koncert, Like a Rolling Stone) és 2 színházi előadáson (Buborékok, Legénybúcsú) további 5 200 néző szórakozott.

A korábbi évekhez hasonlóan a VIDOR hagyományos versenyprogramjára idén is rendkívüli volt az érdeklődés, az előadások majd mindegyikét teltházzal fogadta a közönség. A kőszínházban 16 előadáson összesen 3 250 néző előtt mutatták be a vígjátéktermés legjavát a seregszemlére érkezett színházak, és a VIDOR új helyszíneként is igen jól debütált a Timpex Aréna: a Nemzeti Lovas Színház Kincsem című nagyszabású produkciójára pedig 961 nézőnek sikerült jegyet váltania.

Kirják Róbert azzal a gondolattal zárta az évadnyitót, hogy a Móricz Zsigmond Színház társulatának valamennyi munkatársa fontosnak tartja a nézőkkel való közösséget, ami erőt ad valamennyiünknek.