Befejeződött a Fenyő utcai orvosi rendelő felújítása

Az „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Nyíregyházán – II. ütem” című pályázat keretében befejeződött a Fenyő utcai orvosi rendelő felújítása. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere helyszíni szemlén tekintette meg az akadálymentesített, teljes egészében korszerűsített, új berendezéssel ellátott orvosi rendelőt.

 

 

Elmondta, a városvezetés az elmúlt nyolc évben kiemelt figyelmet fordított az egészségügyi alapellátás infrastruktúrájának, eszközfelszereltségének fejlesztésére, folyamatosan prioritást élveznek az egészségügyi alapellátást célzó fejlesztések. Az önkormányzati tulajdonú rendelőket már a korábbi években felújították, az utóbbi időkben pedig újakat is kialakítottak.

Vassné Harman Gyöngyi a városrész önkormányzati képviselője úgy nyilatkozott: A lakosság folyamatosan figyelemmel kísérte a munkálatokat. Mindenkit megelégedéssel és örömmel tölt el a megszépült épület látványa. A város többi rendelőjéhez hasonlóan 21. századi körülmények között, szépen felújított, esztétikus, modern akadálymentes egészségügyi centrum várja Rozsrétszőlőn a betegeket.

A százszázalékos támogatottsággal bíró projektben szerepel még a Csillag u. 4-6. szám alatti, épületek felújítása, átalakítása és az egészségügyi szolgáltatáshoz szükséges eszközök beszerzése, ahol a közeljövőben körzeti orvosi és védőnői szolgálatok fognak működni. Valamint a Tokaji úton az Albérlők Háza épületében a földszinti épületrész felújítása, átalakítása, amely a hajléktalanok ellátását biztosító háziorvosi ellátásnak ad majd helyet.