Élőlánc a zöldfelületekért

A Zöld Akciócsoport utcai megmozdulásra invitálja azokat, akik fontosnak tartják a városi zöldfelületek védelmét. Jöjjön el 2020. október 17-én és “öleljük át” együtt a Fürdőház téri ligetet!

 

 

A Zöld Akciócsoport Nyíregyháza, független, politikamentes informális lakossági csoport, mely 2020-ban alakult olyan nyíregyháziakból, akik fogékonyak a környezetvédelmi témákra, kiemelt fontosságú számukra a helyi zöldfelületek védelme.

A Sóstógyógyfürdőre tervezett, „szökőkutas” beruházás sokak számára tette nyilvánvalóvá, hogy a városi zöldfelületek csökkenése folyamatos, a beruházások eddig érintetlen, egybefüggő fás, füves területeket is veszélyeztetnek, drasztikusan megváltoztatva ezzel az egyes közterületek arculatát. Ennek egyik oka, hogy városunk nem rendelkezik olyan stratégiával és szabályozással, mely zöldfelületeinket óvja meg a túlzó beépítettségtől, a nemegyszer szükségtelen, vagy szabálytalan fakivágásoktól.

A Zöld Akciócsoport 2020. október 17.-én 14 órakor megvalósuló eseményének célja, hogy felhívjuk a figyelmet ennek a hiányosságnak a súlyosságára, veszélyeire.

Ha Ön is azok közé tartozik, akiknek fontos a zöldfelületek védelme, ha szívesebben sétál egy árnyas, ligetes parkban, mint egy térkövezett beruházási helyszínen, tartson velünk egy szimbolikus élőlánc megalkotására!

Ha az Ön számára is aggasztó az olyan beruházások megvalósulása, mint a liget helyére tervezett szökőkút, jöjjön el és fogalmazzuk meg együtt a zöldfelület védelmére vonatkozó elvárásainkat a város vezetése felé!

Ha csak szeretne egy kellemes szombat délutáni sétát a zöldben, akkor is várjuk szeretettel.

 

 

 

A Zöld Akciócsoport Nyíregyháza
békés programja a városi zöldfelületek védelméért Sóstógyógyfürdőn.

Az esemény helyszíne és időpontja:
2020. október 17., 14 óra Szindbád sétány, Fürdőház tér felőli vége.

Jöjjön el, beszélgessünk Nyíregyháza zöldfelületeiről,
azoknak védelméről és „öleljük át” szimbolikusan a parkot!

A program során betartjuk a
járványhelyzetre vonatkozó
előírásokat, ezért kérjük,
hozzon magával maszkot!