Hogyan fordítsa gaming hobbiját kisvállalkozássá?

Manapság egyre több videojátékos találja meg a módját, hogy bevételre tegyen szert hobbijával. Akár egy magyar online kaszinóban játszik, akár egy virtuális világot fedez épp fel, mindenben rejlik üzleti lehetőség.

 

 

Boross Örs - ezen oldal szerzője - az alábbiakban abban nyújt segítséget, hogyan lehet hobbiból kisvállalkozást csinálni. Sőt, néhány gaming üzleti ötletet is megosztunk, hogy a helyes útra léphessen.

Állítson össze egy tervet

A vállalkozás indításának első lépése az akcióterv összeállítása. Nem arra szolgál hogy csak fantáziáljon egy ötletről, mivel addig nem halad, amíg ténylegesen meg nem próbálja. Vegye fontolóra, mit élvez a játékban, és milyen téren a legerősebb.

A szerencsejáték-iparban az a legjobb, hogy csak a fantáziánk szab nekünk határt. Számos módon hozhat létre jövedelmet a játékból. Jelölje ki, hogy ki a célpiaca, és milyen típusú tartalmat szeretne készíteni.

Ötletek, amelyek köré alapozhatja vállalkozását

Íme néhány módszer, amellyel mások sikeresen léptek pályára a játékiparban:

●    Vegyen részt pénzdíjas versenysorozatokon.
●    Hozzon létre szórakoztató és vonzó tartalmat, és ossza meg streaming platformokon.
●    Kínáljon órákat a nehézségekkel küzdő játékosoknak és azoknak, akik újak az interneten.
●    Kommentálja és elemezze a nézők számára népszerű élő versenyeket.

 

Valósítsa meg első eladását

Függetlenül attól, hogy milyen gaming üzleti ötlet mellett dönt, az elsődleges cél az eladás. Az sem számít, mekkora értéke lesz ennek az eladásnak. Ez a legfontosabb értékesítés, amelyet valaha végre fog hajtani, mert ez adja a hajtóerőt a folytatáshoz. Miután elérte ezt a célt, indulhat meg a második stb. felé.

Nem kell felégetnie megtakarításait, csak hogy lépést tarthasson az új trendekkel. Bár sok néző kíséri figyelemmel a legújabb videojáték-kiadásokat, más tartalomkészítők továbbra is régebbi játékokat játszanak. Figyelje az ingyenes játékajánlatokat az olyan népszerű platformokon, mint a Steam.

Bármely vállalkozás alapja, hogy profitot eredményezzen. Kezelje pénzét hatékonyan, és csak akkor vásároljon eszközöket, ha szüksége van rá. Mindig jönnek ki menő eszközök és szoftverek; de először tanulja meg az alapokat.

Használja hatékonyan az idejét

Nehéz egyensúlyba hozni egy új mellékjövedelmet egy teljes munkaidős munkával. Ráadásul arra is időt kell fordítani, hogy kikapcsoljon és ellazuljon; különben hamar kiéghet. Szóval hogyan lehet mindent beilleszteni egy napba?

Először is ki kell találnia néhány kreatív módszert, hogyan tudja idejét hatékonyabban kezelni. Fontolja meg, hogy esetleg korábban ébred, hogy több mindent tudjon beilleszteni a napirendjébe. Egy másik módszer a napi rutin összeállítása, ahol kijelölhetünk konkrét időréseket bizonyos tevékenységekhez.

Építse ki online jelenlétét

Az online jelenlét kiépítése elengedhetetlen lépés a vállalkozás fejlődéséhez. Végtére is mindez csak marketing, és épp ezért szükségszerű, ha sikert akarunk elérni. Az olyan platformok, mint a Youtube, a Twitter és a Facebook több millió nézőt vonzanak, miért ne hozná ki belőlük a legtöbbet?

Például, ha van egy szerencsejátékkal kapcsolatos üzleti ötlete, az elért jelentős győzelmek megosztása a közösségi médiában némi figyelmet kelthet. Tudassa az emberekkel, mit csinál és mit tervez. Miután létrehozott egy közösséget, tartsa fenn velük a kapcsolatot és tegyen fel kérdéseket.

Bármilyen termékről vagy szolgáltatásról is legyen szó, az eladás kulcsa az, hogy meghallgassa, mit szeretne a vásárlója. Ez kiiktatja a találgatás-faktort az egyenletből, és néhány stabil ötletet ad a vállalkozása fejlesztéséhez.

 

 

Hálózatépítés

Soha ne becsülje alá a hálózatépítés erejét. Keressen olyan helyi csoportokat, akik már jelen vannak a gaming iparban, és lépjen kapcsolatba velük. Ezzel nem csupán egy már létező csatornán hirdetheti magát, hanem szakemberektől is tanulhat.

Vegyen részt a gaming szektor körüli eseményeken, vegyüljön másokkal, akikkel hasonló az érdeklődése. Jó ötlet, ha előre vázlatot készít magáról, hogy ki is valójában, és mit csinál. Így ha valaki megkérdezi, akkor világosan és profin válaszolhat.

 

Bánjon úgy vele, mint egy vállalkozással

Az egyik legnagyobb hiba, amelyet elkövethet, az, hogy továbbra is hobbiként tekint a gaming üzletére. Ha sikert szeretne elérni, akkor a videojátékra kisvállalkozásként kell tekintenie. Vegye komolyan, és eltántoríthatatlanul kövesse tervét.

Ne ostorozza magát, ha egy nap épp nem a tervek szerint alakul. A szórakozás része az is, hogy élvezzük az utazást. Legyen kitartó és higgyen önmagában. Amikor egy probléma felüti a fejét, szánjon rá időt, és keresse meg a lehető legjobb megoldást.

Konklúzió

Ha szereti a videojátékokat, és vállalkozást szeretne létrehozni belőle, akkor tartozik annyival magának, hogy tegyen vele egy próbát. Ne feledje, hogy minden nehézség csak egy lépés előre a győzelem felé.