Létrejön a Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap

Közös magántőke alap indul az MFB Csoporthoz tartozó MFB Invest Zrt., Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a XID Befektetési Zrt. együttműködésében. A Nyíregyházi Iparfejlesztési Alapban összesen 5,5 milliárd Ft összegben kerül befektetési jegy lejegyzésre. A hamarosan induló alap célja, hogy élénkítse a térség gazdaságát, új munkahelyeket teremtsen és elősegítse a termelő és szolgáltató infrastruktúrák fejlesztését.

 

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város vezetése kiemelt hangsúlyt fektet a gazdaságfejlesztési célok megvalósítására. Elkötelezett olyan fejlesztési célok mellett, amelyek növelik a város versenyképességét, munkahelyeket teremtenek, lakosságmegtartó erejük van. Az MFB stratégiai partnernek tekinti az önkormányzatokat, az elmúlt évtizedek során számos alkalommal tudott megbízható hátteret nyújtani a településfejlesztési elképzeléseikhez. Az induló Iparfejlesztési Alaphoz biztosított finanszírozással az együttműködés folytatódik, az MFB Csoport segítségével a térség jövőjét is befolyásoló, hosszú távú megoldás alapjait tesszük le közösen.

A Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap tervezett jegyzett tőkéje 5,5 Mrd Ft. A co-investment alapba Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a XID Befektetési Zrt. egyaránt 250 millió forintot, míg az MFB Invest Zrt. 5 milliárd forintot fektet majd be. Az alap futamideje 12 év, kezelője a XANGA Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. Az Alap befektetései kizárólag magyarországi székhelyű és Magyarországon működő vállalkozások lehetnek.

A Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap olyan gazdálkodó szervezetekbe kíván befektetni, amelyek ingatlanfejlesztéseket valósítanak meg: potenciális autóipari beszállítók vagy magas hozzáadott értéket előállító iparágak (pl. gumiipar, elektronikai ipar, gyógyszeripar stb.) képviselőinek termelő és szolgáltató infrastruktúra igényeit képesek kiszolgálni.