Ma ismét rendkívüli Örökbefogadási Nap a gyepin

2020. október 16-án (péntek) hosszított nyitvatartással, 8-18 óra között várnak minden örökbefogadáson gondolkodót a NYÍRVV Nonprofit Kft. Állategészségügyi Telepén (4451 Nyíregyháza-Oros, Szállási út 128.).

 

 

 

A NYÍRVV Nonprofit Kft. Állategészségügyi Telepe ebrendészeti, állategészségügyi és járvány-megelőzési feladatokat lát el. Elsődleges feladatunk a telep jogszabályi feltételekkel történő működtetésének biztosítása, fenntartása, lakossági - hatósági bejelentések alapján, Nyíregyháza közigazgatási területén belül kóborló ebek begyűjtése, a saját gazda, illetve megtaláló által leadott állatok fogadása. (Ez az arány körülbelül: 90% kóbor, 10% leadott) A telepre bekerült állatok 14 napos hatósági megfigyelésen esnek át. Számunkra fontos a bekerült ebek humánus tartása, a sérült beteg állatok saját állatorvosi rendelőnkben történő gyógykezelése, valamint a későbbiekben a bekerült ebek örökbeadásának szorgalmazása,
gazdásítása.

A Nyíregyházi Állategészségügyi Telep befogadóképessége 2018. decemberétől megduplázódott. Az addigi 54 kennel helyett, 108 kennel áll rendelkezésünkre a befogott ebek elhelyezésére, mely lehetővé teszi az örökbe nem adott állatok hosszabb tartását is. Sajnálatos módon egy-két kutya esetében a gazdásítás időszaka elhúzódhat hónapokra, akár évekre is. A Nyíregyházi Állategészségügyi Telepen nincs altatás!

Az elmúlt évek során a Nyíregyházi Állategészségügyi Telepre bekerült kóbor, illetve gazdájuk által leadott ebeket maradéktalanul gazdásítani tudtuk. Ezen erőfeszítésünkben segítséget nyújtanak az évek alatt kialakított, fenntartható kapcsolataink a hazai és külföldi állatvédő szervezetekkel. A Nyíregyházi Állategészségügyi Telep számára a prevenció ugyanúgy fontos és szükséges feladat, mint a már utcán lévő, kóbor állatok humánus befogása, tartása és gazdásítása. Az ivartalanítással megelőzhető, hogy az örökbe adott kutyák, akár évente két alom nem kívánt szaporulattal gyarapítsák a gazdára váró kutyák hatványozódó számát.

2018-ban: 51 db ivartalanítás
2019-ben: 100 db ivartalanítás
2020.09.02- ig 75 db ivartalanítás

Aktuális telepi adatok:
Jelen pillanatban is több mint, 50 db kutya várja a telepen, hogy leendő gazdája rátaláljon és sajnos még bőven vannak olyanok is, akik karantén megfigyelésüket töltik. 3 hónapostól a 10 évesig, kis termetűtől a nagy termetűig, rövid szőrűtől a bozontosig, minden változat fellelhető a gazdikeresők között. Kutyáink minden esetben életkoruknak megfelelő oltással/oltásokkal, chippel vannak ellátva, külső és belső parazitamentesen várják új gazdijukat! A hét bármely napján lehetőség van a telepen lévő kutyák megtekintésére, örökbefogadásra. Ezen felül tartunk rendkívüli örökbefogadó napokat, melyeken hosszított nyitva tartással, 7 30 -18 00 -ig lehetőséget biztosítunk azok számára, akik csak munkaidő után tudnak kilátogatni telepünkre.