Megtartotta alakuló ülését az Idősügyi Tanács

Október 5-én tartotta meg alakuló ülését Nyíregyháza Idősügyi Tanácsa. Nyíregyháza polgármestere megköszönte a tanács tagjainak és előző titkárának, Fintor Károlynénak a korábbi ciklusban végzett munkát. Egyúttal sok sikert kívánt az újonnan megalakult tanács tagjainak és az általuk választott új titkárnak, Telepóczkyné Farkas Mártának.

 

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012-ben hozta létre az Idősügyi Tanácsot, amelynek célja az idős állampolgárok életkörülményeinek javítása, az őket érintő problémák feltárása, megismerése és lehetőségek szerinti megoldása. A Tanács tagjainak megbízatása ötéves időtartamra szólt, megbízatásuk 2019. december 31. napjával lejárt. 2020 január-február folyamán az Idősügyi Tanács SzMSz-ben meghatározott szervezetek felkérésre delegáltak tagot az Idősügyi Tanácsba.

Az Idősügyi Tanács 2020-2025 évre delegált tagjai:

Dialóg Közhasznú Egyesület - Dr. Exterdéné Zsurkai Ilona

Aranykor Nyugdíjas Klub - Boronkay Ferencné

Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete - Fintor Károlyné

Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség - Szabóné Dr. Csiszár Gabriella

Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség - Telepóczkyné Farkas Márta

Emmaus Evangélikus Egyházközség - Földesi János

Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Főplébánia - Ilosvai Gábor

Jósavárosi Görögkatolikus Egyházközség - Dr. Gulácsiné Hernádi Ibolya

A Tanács a kialakult pandémiás helyzet miatt 2020. október 5-én tartotta alakuló ülését, melyet Dr. Kovács Ferenc polgármester, mint az Idősügyi Tanács elnöke vezetett. Az ülésen megválasztották a Tanács titkárát. 2020-2025 évekre Telepóczkyné Farkas Mártát egyhangúlag bízták meg a titkári feladatokkal.

Az alakuló ülésen a Tanács előtt álló idei feladatokról beszéltek, de már a jövő évre vonatkozó teendők is felmerültek.