Mikrohitel a válságban is

A PRIMOM Alapítvány, évtizedek óta megbízható pénzügyi partnere a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. Kiemelt feladatának tekinti a megyei gazdálkodók pénzügyi helyzetének javítását kedvező hitelkonstrukcióival.

 

 

Az Alapítvány a közvetíti az Országos Mikrohitelt, de a saját forrásból működtetett Helyi Mikrohitel Alapból is nyújt hitelt olyan vállalkozásoknak is, melyek agrártevékenységet folytatnak vagy családi gazdálkodók. A járvány okozta gazdasági nehézségek áthidalására saját forrásból új, még egyszerűbben igényelhető konstrukciót hozott létre, kedvező feltételekkel.  A KIÚT Mikrohitel iránti igényt mutatja, hogy a 300 millió forintos keretösszeg gyorsan gazdára talált, 32 vállalkozó vette igénybe, leginkább likviditási gondjainak megoldásaként. Az Alapítvány Kuratóriuma ez év szeptember 18-án további 200 millió forinttal megemelte saját forrásból a Helyi Mikrohitel Alapot, igazodva a megnövekedett igényekhez.

A hitelek igénybevétele során továbbra is van lehetőség türelmi idő igénybe vételére, legfeljebb 12 hónapig, mely időszak alatt csak a kamatot kell törleszteni az igénylőnek. A hitel kezdő vállalkozások számára is hozzáférhető. A kölcsön rejtett költségek nélküli, a törlesztés rugalmas, az előtörlesztés vagy a lejárati idő előtti visszafizetés egyaránt díjmentes. A folyósítás előre történik egy összegben a pozitív bírálatot követően.

Az Alapítvány továbbra is figyel a vállalkozások visszajelzéseire és a gazdasági környezet változásaira, így a hitelek mellett továbbra is ingyenesen biztosítja a gazdálkodók számára a tanácsadást hazai és nemzetközi piaci vonatkozásokban egyaránt, de üzletfejlesztési tanácsadással, inkubációs szolgáltatással igyekszik megkönnyíteni partnerei számára a válság által nehezített időszakban való működést a futamidő alatt és természetesen azt követően is.  – mondta Hargitainé Tolnai Andrea mikrohitel igazgató.
 Mikrohitel számokban: 2020. szeptember 30-ig, 58 vállalkozó kapott közel 424 millió Ft összegű mikrohitelt.