Minden gyűrű méretezhető!

Azt az infót kaptad, hogy az általad átalakítani kívánt gyűrű nem méretezhető? Hát el kell keserítsünk, ez így egyáltalán nem igaz, mivel egy-két apró kivétellel minden gyűrűt lehet méretezni. Elmondjuk, hogy mit kell tudni a gyűrű méretezéséről.

 

 

Nem szeretnek méretezni

Ez így igaz, mivel az ékszerészek jelentős része nem szeret és nem is vállal méretezést. Attól függetlenül, hogy sokkal egyszerűbb lenne egyszerűen nemet mondani a kérésre, mint kifogásokat keresni, tökéletesen érthető a reakció. Főleg azért van benne realitás, mivel a gyűrűk méretezésekor annak az alakja megváltozik, így ha van benne kő, akkor az jelentősen megérzi a műveletet. Ennek az a következménye, hogy a kövek meglazulnak, esetenként ki is eshetnek.

Egy méretezés következtében nagyon fontos, hogy az ékszerész alaposan ellenőrizzen minden egyes követ, és szükség esetén megerősítse őket, a foglalatot pedig méretre állítsa. Mivel ettől függetlenül előfordulhat, hogy egy-egy kő mégis kihullik, így ezzel nagyon óvatosan kell bánni.

Másrészt méretezés tekintetében van néhány kivétel, ami erősíti a szabályt, azaz a vésett vagy épp sok követ tartalmazó gyűrűk tartoznak a nem méretezhető kategóriába. Ebben az esetben mindkét variációnál sérülhet az ékszer, a véset és persze a benne lévő kövek is.

Méretezés után

Amennyiben mégis elkészült a méretezés, akkor az Ékszerpalotánál a gyűrűk minden esetben belekerülnek egy ultrahangos, tisztító berendezésbe. Ez a gépezet egyenként is elég erős behatást ad a gyűrűknek, így könnyen felismerhető, hogy az a kő, ami esetleg kilazul a méretezés során, itt garantáltan kiesik. Ez azt eredményezi, hogy már ilyenkor kiderülnek a felmerülő problémák, és ezt azonnal lehet is orvosolni. Igaz, még ezután is előfordulhat, hogy kihullik a kő, de a fenti webáruházban gond és felár nélkül azonnal pótolják.

Sokan pont a fent említettek miatt nem szeretnek méretezést vállalni, sőt idegen gyűrűt egyáltalán nem, de a legtöbb helyen még sajátot sem.

 

Valahol jogosan merül fel a kérdés, hogy ha ennyire nem szeretik és nem csinálják meg az ékszerészetek többségében a méretezést, akkor hogy lehetséges, hogy az Ékszerpalotánál még garancia is van az ékszerekre és a kövekre is. Ez csak úgy lehetséges, hogy tudatában vannak a szakembereik képességeinek, így bátran merik vállalni a kockázatot. Mivel igen ritkán fordul elő a fenti procedúrák után a kövek kihullása, hiszen szakembereik rendkívül alaposan dolgoznak, így ez nem is igazán bátor, mintsem bizalmi kérdés.

Ha gyűrűt vásárolunk, akkor mindenképp úgy készüljünk, hogy ha túl sok benne a kő, akkor a fenti problémákba ütközhetünk egy-egy méretváltás után. Éppen ezért csak megbízható és felkészült helyről szabad köves gyűrűt vásárolni.