Piactér kialakítása Székely községben

Székely Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett Helyi gazdaságfejlesztés pályázati konstrukcióban 56,285 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat keretében egy új piac kerül kialakításra, a helyi gazdaság élénkítése céljából.

 

 

A pályázati felhívásra Székely Község Önkormányzata 2017.06.12.-én Támogatási Szerződést kötött. A megvalósítás 2020.08.07-én fejeződött be. A projekt azonosítószáma TOP-1.1.3-15-SB1-2016-00030. A fejlesztés célja egy új földszintes épület építésével létrejövő mintegy 62,20 m2 hasznos alapterület, amelyben helyet kap a szükséges kiszolgáló helyiségek és infrastrukturális feltételek, valamint 194,4 m2 hasznos alapterület, fedett elárusító hely színvonalának javítása érdekében. Az épület építése régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrása sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. Az új épületben kialakítandó technológiával pedig energiahatékonyságra törekedett az Önkormányzat, mely jelentősen hozzájárult a környezetvédelméhez.  A projekt 56,285 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A projekt során új épület épült, ez lehetővé tetette a helyi gazdaság fejlesztését. A piac megépítésével megoldódott a kereslet és kínálati oldal egyensúlya, azaz a lakosok és a helyi termelők, vállalkozók kapcsolatának kulturáltabb körülmények közötti működése.. A település 20 km-es közrezében termelő piac korábban nem működött, ezért egy korábbi probléma a térségben megoldódott.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

A projektről bővebb információt a http://www.szekely.hu oldalon olvashatnak.