Régiós rádiók határok nélkül

Manapság már nem tudnánk elképzelni az életünket a modern technika vívmányai nélkül. Persze még mindig akadnak olyan “jól bevált” dolgok, amik évtizedekkel ezelőtt is az emberek mindennapjaihoz tartoztak, és a mai világunknak is éppúgy szerves részét képezik. Ezek közül az egyik a rádió, ami lassan 100 éves múltja ellenére cseppet sem tekinthető divatjamúltnak.

 

 

Egy kis “hazai”

Bár az országos lefedettségű, híres kereskedelmi adókat mindenki ismeri, azonban kishazánkban szép számmal akadnak regionális csatornák is. A nevükből adódóan ezek nem országos szinten foghatóak, hanem csak egy-egy bizonyos területen. A székhely jellemzően valamelyik nagyvárosban található, de legtöbbször a környékbeli kisebb települések is részei a lefedettségnek.

A zenei kínálat legtöbbször hasonló a “nagy” rádiókhoz, azonban hírek és aktualitások tekintetében elsőbbséget élveznek a helyi történések. Hisz sokkal inkább érint egy útlezárás az otthonod közelében, mint egy baleset miatti torlódás több száz kilométerrel arrébb, nem igaz? Ha pedig hétvégére programot keresel, akkor szívesebben informálódsz a közelben lévő rendezvényekről, mint arról, ami épp az ország túlsó felén zajlik.

A megszokott stílus, a műsorvezetők hangja és személyisége, sőt, még az ismerős szignál is nagyon be tudja magát lopni a szívedbe, főként, ha a rádiózás a mindennapjaid részévé válik. De sajnos nem egyszer láttunk már olyat, hogy egy régiós rádió lefedettsége csökkent, és a korábbinál kisebb területen lett elérhető. Esetleg te magad váltottál lakóhelyet, vagy csak ideiglenesen kerültél távol az otthonodtól, és hiányzik a napi rutinodból a jól megszokott rádióadó hallgatása. Micsoda szerencse, hogy az internet még erre is megoldást kínál!

Az Online Rádió weboldalán ugyanis több mint 100 hazai rádió közül válogathatsz, melyek között egyaránt megtalálhatóak az országos kereskedelmi és állami csatornák, valamint az olyan kisebb regionális adók is, mint például a Sirius Rádió.

 

 

Felejtsd el a korlátokat!

A kiskunfélegyházi Sirius Rádió már 1996 óta működik, 1999 óta pedig napi 24 órában, megszakítás nélkül sugározza műsorát. A csatorna Kiskunfélegyháza és annak nagyjából 70 km-es körzetében fogható, így a környékbeliek egyik első számú médiuma.

A csatorna nagy hangsúlyt fektet a helyi aktualitásokra, ezért 24 település bevonásával saját tudósítói hálózatot építettek ki, hogy a hallgatókhoz minél gyorsabban eljussanak a legfrissebb helyi hírek és információk. A visszajelzések pedig azt bizonyítják, hogy a lakosság jelentős többsége valóban a Sirius Rádióból tájékozódik.

Mindemellett természetesen igyekeznek minél szélesebb hallgatói réteget megcélozni, ezért a változatos zenei kínálat mellett a tematikus műsorok palettája is igencsak széles körű. Az internetes sugárzásnak köszönhetően pedig ma már Kiskunfélegyháza közelében sem kell lenned, ha te is bekapcsolódnál a műsorba.