Elkezdődött a karácsonyi MosolyManók ajándékgyűjtés

Idén is több mint ezer általános iskolában szervezi meg a karácsonyi MosolyManók akciót november 2. és december 11. között a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására a PontVelem Okos Program a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary együttműködésével. Az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága támogatásával megvalósuló akcióban öt év alatt több mint 26 ezer ajándékcsomagot állítottak össze általános iskolás gyerekek rászoruló kortársaiknak.

 

 

A PontVelem Okos Program a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve idén karácsonykor is nagyszabású jótékonysági akciót szervez az általános iskolákban az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával. A jótékonysági gyűjtés médiatámogatója az Origo.

A szervezők célja, hogy idén karácsonykor is az ajándék adományok segítségével több ezer gyermek arcára mosolyt varázsoljanak. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a meglepetéseknek, másrészt azoknak, akik adnak, mert megélhetik az önzetlen segítés örömét. A MosolyManók jótékonysági akcióban az elmúlt évek során több mint 26 000 ajándékcsomagot állítottak össze az általános iskolás gyerekek rászoruló társaik részére.

 

 

A diákok az általuk már nem használt, de jó állapotú, vagy új játékaikat rakják dobozba, becsomagolják, majd ráírják, hogy milyen nemű és korú társuknak küldik azokat. A szervezők arra kérik a gyerekeket, hogy olyan ajándékcsomagot készítsenek, melynek ők maguk is örülnének. Ügyeljenek arra, hogy csak hibátlan, hiánytalan és kitisztított játékokat, illetve fél évnél hosszabb lejárati idejű édességeket helyezzenek a dobozba. Az ajándékot személyesebbé tehetik a megajándékozott gyermeknek szóló kedves üzenettel. A csomagokat csak be kell vinni az iskolába, onnan már a GLS Hungary Csomaglogisztikai szolgáltató elszállítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat raktáraiba, ahonnan a karitatív szervezet a járványügyi előírásoknak megfelelően még karácsony előtt eljuttatja az ajándékokat a rászoruló gyerekeknek. Az elmúlt években jutott a MosolyManók gyűjtés ajándékaiból a Szeretetszolgálat iskoláiba és óvodáiba járó gyerekeknek, valamint a szervezet intézményein, önkéntes csoportjain és a legszegényebb településeken működő programjain keresztül a máltaiakkal kapcsolatban álló családoknak. A felajánlások elszállítása az iskolákból 2020. november 2. és december 11. között zajlik!