Iránytű a hírek világába

Mit is jelenthet a hír, mint fogalom, mit is takar ez az elnevezés? A definíció úgy szól, miszerint a hír egy olyan sajtóanyag, mely rövid, tömör és lényegre törő. A következő hat kérdést kell megválaszolnia: Ki? Mikor? Hol? Mit? Hogyan? Miért?. Azt is el lehet róla mondani, hogy egy jól megírt hírben nincs egyetlen felesleges szó vagy kifejezés sem. Mert ha kivennénk belőle, értelmetlenné válna, értelmezhetetlen lenne. Vajon a hatalmas hírözönben fellelhetők, amik naponta ránk zúdulnak a különböző hírforrásokból (újságok, rádió, tévé, internet), mennyire felelnek meg az előzőekben felsoroltaknak? Maradjunk a mi területünkön.

 

 

Itt, az interneten sokkal gyorsabban adható közre a hír, bármikor újraírható egy figyelemfelkeltő, “ütős” címmel ellátva. A hírközlő oldalakon ezek alapján fog választani az olvasó, majd olvassa azt végig.

A hírgyűjtő, hírközlő oldalak közül egy “iránytűt” ajánlok figyelmedbe. Ez egy jól szerkesztett, jól olvasható, percről percre frissülő weboldal, Hírek Ma néven, mely sok tekintetben kiemelkedik a többi közül.

Hírek Ma

A Hírek Ma egy olyan szuper okos hírolvasó, mely mesterséges intelligenciával működő robotok és titkos algoritmusok segítségével rangsorolja a legfontosabb híreket, valamint az oldalon témák és kiadók szerint is találhatsz csoportosítást, ezzel is könnyebbé válik számodra a napi történések áttekintése.

De mit is találsz az “iránytűn”, ha megnyitod az oldalt? Több mint tíz témát, trending híreket (rangsorolt legfontosabb hírek), percről percre frissülő híreket, a népszerű kiadók oldalairól híreket, majd az oldal alján, ismét a témák felsorolását és több mint negyven fontosabb kiadó listáját, amelyekről a válogatások történnek.

Bűnügy hírek

Kiválasztottam a témák közül ezt, ahol egy helyen megtalálhatók a legfontosabb bűnügyi hírek, információk.

Például néhány az itteni trending hírek közül:

  • Kézigránáttal robbantotta fel magát a zsaruk elől menekülő embercsempész
  • Debreceni óvodában verekedett a dühös szülő
  • Rejtélyes férfi holttestet találtak Tiszabezdéden

A jobb oldalon pedig a friss híreket olvashatod, melyek percről percre adnak újabb információkat.

Újból említem a Hírek Ma weboldal alsó részén felsorolt fontosabb kiadók listáját, mivel ezekre kattintva beszámolók sokaságát olvashatod. Így például a 168 óra, a PRIVÁTBANKÁR.HU, az EGÉSZSÉGTÜKÖR.HU, az NLCAFÉ vagy éppen a SZÍNHÁZ.HU lapok tájékoztatásaiba olvashatsz bele.

Tehát mi a teendőd? Vedd kezedbe az “iránytűt”, vagyis lépj be a Hírek Ma oldalra, s olvasd a válogatott információkat. Így biztosan naprakész és tájékozott leszel, begyűjtve a kedvenc tevékenységedre vonatkozó olvasnivalót is, s környezetedben biztonsággal állíthatod majd, hogy manapság a jártasságod a különböző témákban az egyik legjobb tulajdonságod lett.