Képmás Zenekar: Az ősi jóslat

Az ősi jóslat S. Sourire nagyszerű karácsonyi dala, amelynek a szövegét Kerekes Károly fordította, állandó része a Képmás zenekar karácsonyi repertoárjának.

 

 

 

- Nemrégiben Tiszaújvárosban, Bodnár "T-Boy" Tibor barátunk High-End musicroom vadiúj stúdiójában járt a csapat, hogy az idei ünnepen rendhagyó módon, ha már koncertek és a megszokott pásztorjáték keretében nem, akkor az együttes közösségi oldalain megtalálható legyen a nóta stúdió verziója a közönség számára – mondta el Bolega László zenekarvezető.

A trió a fennállása óta rendez koncertkörutat az Észak-keleti régió óvodáiban, iskoláiban, előadótermeiben és templomaiban, az adventi időben, amelynek a csúcsa, városukban Nyíregyházán a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház hittanos gyermekeivel közösen bemutatott misztériumjáték.

 

- Ennek a pásztorjátéknak a fináléja az ősi jóslat, amely dallal jómagam hittanosként 1998-ban Tiszavasváriban, akkoriban szenteste, az éjféli szentmise előtt bemutatandó pásztorjáték előkészületein találkoztam először. A plébános atya Maga László tanította nekem ezt az éneket, ami azóta is része minden karácsonyomnak, és amelyet a csapatunkkal újrahangszerelt formában, eljátszunk az esztendő ezen ünnepi szakaszában – tette hozzá Bolega László.

Az ősi jóslat  Az ősi jóslat

Az ősi jóslat  Az ősi jóslat

Az ősi jóslat  Az ősi jóslat