Kilenc új sportpark épül Nyíregyházán

A „Nemzeti Szabadidős- Egészség és Sportpark Programnak” köszönhetően újabb kilenc szabadtéri sportpark épülhet meg Nyíregyházán.

 

 

 

Az önkormányzat kiemelten támogatja a szabadidős- és tömegsportot. Az elmúlt évek tudatos sportcélú fejlesztéseihez illeszkedve városszerte épültek szabadtéri kondiparkok, melyek igen népszerűek. Már 18 helyszínen van ilyen, többszáz sporteszközzel, melyek nagy része önkormányzati forrásból valósult meg. Most a „Nemzeti Szabadidős- Egészség és Sportpark Programnak” köszönhetően újabb kilenc épülhet meg.

A „Nemzeti Szabadidős- Egészség és Sportpark Program" keretében történik a beruházás, amelyre az önkormányzat sikeresen pályázott. 2018-ban e program keretében Sóstóhegyen az Igrice utcában már megépült egy sportpark, s most további 9 sportpark és 2 új futókör épül 2021. májusáig. Ennek köszönhetően Nyíregyházán szinte valamennyi városrészben elérhető lesz a szabadtéri kondiparkban való ingyenes sportolási lehetőség.

A kilenc, új „D” típusú sportpark mindegyike 15 elemből álló 150 m2 alapterületű szabadtéri kondipark. A Széna téren már elkészült, itt önerőből az önkormányzat az akadálymentes megközelítést is megoldotta, akadálymentes parkoló építésével és járdaépítéssel. A sportparokok 100%-os, a futókörök 50% támogatás mellett épülnek meg. A beruházás költsége összesen közel bruttó 210 millió Ft.