Lezárt ügy: Maya és Stefi, a két szabolcsi szolgálati eb is segítette a bizonyítást

Lezárt ügy: Maya és Stefi, a két szabolcsi szolgálati eb is segítette a bizonyítást Azonosították a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy nyírbátori dohányboltba.

 

 

A Nyírbátori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy nyírbátori nemzeti dohányboltba történt betörés ügyében. A rendőrség 2018. október 11-én kapott bejelentést, mely szerint a dohányboltba betörés történt, és az ismeretlen elkövető több mint egymillió forintot tulajdonított el. A nyírbátori nyomozók haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést, de erőfeszítéseik ellenére sem sikerült az elkövető személyazonosságát megállapítani. A nyomozók nem adták fel, a tudomány és a technika segítségével egy évvel az elkövetés után beazonosították a feltételezett elkövetőt.

A rendőrök 2020. június 11-én hallgatták ki lopás bűntett elkövetésének gyanújával R. ZS. 47 éves nyírgyulaji lakost. A férfi a megalapozott gyanú szerint 2018. október 10-én este 22 óra 50 perc körül felfeszítette a dohánybolt hátsó udvarra néző ablakát, amin át a raktárba érkezett, onnan az eladótérbe ment, a biztonsági kamerákat megrongálta, és az ott megszerzett több mint egymillió forint összegű készpénzzel együtt elmenekült. A bizonyítást Stefi és Maya, két szabolcsi szolgálati kutya segítette. A négylábú rendőrök szagnyomok alapján azonosították az elkövetőt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyírbátori Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu