Mikuláscsomagot kaptak a kórházban fekvő gyerekek

Nyíregyháza MJV polgármestere és a MKKSZ - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Alapszervezete december 4-én a hagyományokhoz híven mikuláscsomaggal ajándékozta meg a Jósa András Oktatókórház gyermekosztályán fekvő gyermekeket. A csomagokat dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Havellant Gabriella az alapszervezet titkára adta át dr. Szondi Zita főigazgató-helyettesnek, dr. Dicső Ferenc osztályvezető főorvosnak és Papp Judit ápolási igazgatónak.

 

 

A szakszervezet immár 11. éve minden évben megszervezi ezt a jótékonysági akciót Nyíregyháza polgármesterének támogatásával, nagy örömöt szerezve azoknak a gyermekeknek, akik a kórházi kezelésük miatt nem tölthetik a családi otthon melegében e napot.

Dr. Kovács Ferenc az átadáson elmondta: „Ebben a rendkívüli helyzetben, amikor az a célunk, hogy próbáljuk lassítani a koronavírus-járvány terjedését, még fontosabb, hogy odafigyeljünk egymásra. Ez az apró meglepetés is hozzájárulhat a gyermekek jobb közérzetéhez, s ezáltal a gyógyulásához. Nagyon nagy elismerést érdemelnek a Jósa András Oktatókorház gyógyító osztályai, orvosai, ápolói és minden egyes dolgozója, büszkék vagyunk arra a magas színvonalú ellátásra és a felelősségteljes hozzáállásra, amivel helytállnak a veszélyhelyzetben. Jó egészséget, kitartást kívánok valamennyiüknek!”

 

 

Dr. Szondi Zita főigazgató-helyettes úgy nyilatkozott: „A járványhelyzet a családokra, dolgozóinkra, kis betegeinkre is nagy terhet ró. Minden gesztus, amit betegeink, dolgozóink kapnak most, felértékelődik, legyen az egy jó szó, figyelmesség, adomány. Ebben a nehéz helyzetben megnyugtató, hogy hagyományaink tovább élnek, és bár a Mikulás csak az ablakon át integethetett a gyerekeknek, mégis jó érzéssel töltött el bennünket, hogy nem feledkezett el rólunk."