Műfüves grundpálya épül a Herman Ottó iskolában

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programja keretében önkormányzati önerővel immár a 4. nyíregyházi iskola udvarán, az orosi Herman Ottó iskolában épül 12 x 24 m-es homokkal töltött műfüves pálya. A cél, hogy az óvodások és az általános iskola tanulói a legmodernebb körülmények között sportolhassanak. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere december 16-án személyesen ellenőrizte a munkálatok állását.

 

 

Kedvező időjárás esetén még idén befejeződhet a beruházás a Bem József Általános Iskola Herman Ottó Tagintézményében. A kivitelezés november végén indult el, melynek során megvalósult egy grundméretű, 14 m x 26 m-es homokkal töltött műfüves pálya, labdafogó hálóval, palánkrendszerrel és kerítéssel. December végén a műszaki átadás-átvételi eljárással hivatalosan is befejeződik a beruházás, így a téli szünet után a gyerekek már birtokba is vehetik a pályát. A beruházás költsége: közel 18 millió Ft, melyhez az önkormányzat 10% önerőt biztosított, a terület-előkészítési költségei mellett.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ beruházásában pedig, 12.5 millió forintból megújulhat az udvari lépcső és megszépül a lelátó is. A tanulók a jövőben esztétikusabb környezetben sportolhatnak és szurkolhatnak társaiknak az iskolai eseményeken.

A helyszíni szemlén Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta: „A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programja keretében 2013-ban megépült az örökösföldi nagyméretű műfüves pálya, majd 2019-ben három műfüves grund pálya épült az Arany, a Zelk és a Vécsey iskolák udvarán. Most a 4. ilyen pálya kivitelezése közeledik a befejezéshez a Herman Ottó iskolában, amit jól kiegészít a tankerületi központ fejlesztése, a lelátó felújítása. Az önkormányzat kiemelten támogatja a szabadidős-, a tömeg-, és diáksportot. Az elmúlt évek tudatos sportcélú fejlesztéseihez illeszkedve városszerte valósultak meg ezt segítő sportcélú fejlesztések. 2013-tól TAO keretében folyamatos az iskolai tornatermek felújítása, és a nyíregyházi óvodák udvarán eddig összesen 14 db 6 m x 12 m-es töltetlen műfüves pálya épült. A Magyar Kézilabda Szövetséggel együttműködve 2021 első felében az Arany és Vasvári udvarán épülhet majd szabadtéri kézilabda pálya. A szabadtéri kondiparkok is igen népszerűek, már a város 18 helyszínén van ilyen, és a Nemzeti Szabadidős- Egészség és Sportpark Programnak köszönhetően most újabb kilenc épülhet meg, amiből négy már elkészült.”

 

A polgármester emlékeztetett: 2020-ban befejeződött a Városi Uszoda építése és megvalósult az Arany János Általános Iskola tanuszodájában a medencetér felújítása is. A nemrég átadott, és hamar népszerűvé vált Városi Jégpálya tetejére napelemrendszer került.

Elkezdődött a kormány támogatásával a Nyíregyháza Spartacus – Bozsik József Labdarúgó Akadémia örökösföldi edzőközpont létesítésének előkészítése. Látványos szakaszába érkezett az Atlétikai Centrum megvalósítása a Tiszavasvári úton, tavaszra készül el a fedett és szabadtéri pályákkal, sporthotellel teljes létesítmény.

Ugyancsak ebben az évben a „Magyar Multi Teq Program" keretében kedvezményes, 50 %-os áron vásárolt az önkormányzat 12 db Teq One asztalt, ezekből hetet már kihelyeztek a végleges helyére. S a fejlesztések nem állnak meg, többek között jövő tavasszal az új sportparkok mellett két új 200 méteres futókör is létesül Nyírszőlősőn és a Malomkertben.

Fotó:  Szarka Lajos