A nyíregyházi operatív munkacsoport ajánlása

„Jelenleg, a koronavírus-járvány második hullámát éljük, a vírus leginkább a közösségekben terjed, ezért az egészségünk védelme érdekében a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően Nyíregyházán minden közterületen kötelesek vagyunk az orrot és a szájat eltakaró maszkot viselni, kivéve sporttevékenység közben, valamint a parkokban, zöldterületeken.

 

 

Az általános maszkviselés nem vonatkozik a hatodik életévüket be nem töltött gyermekekre, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyekre.

Azt kérjük és javasoljuk a nyíregyháziaknak, hogy az otthonaikon kívül mindenhol viseljenek maszkot, ott is, ahol még nem kötelező, így a parkokban és zöld területeken, vagy a zárt, közösen használt magánterületeken. Különös tekintettel a társasházak olyan közös tulajdonú helyiségeire, mint az előtér, lépcsőház, lift, folyosó, vagy közös garázs.

Mindezzel hozzájárulhatunk a járvány lassításához, védhetjük családtagjaink, szűkebb környezetünk, közösségünk, városunk lakosságának egészségét, csökkenteni tudjuk a veszteségeket.

Arra kérünk mindenkit, hogy a maszkviselés szabályait szigorúan tartsák be, illetve a fenti ajánlásnak megfelelve VIGYÁZZANAK MAGUKRA! VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!”