Sikeres géberjéni projekt

Géberjén Község Önkormányzata a Magyar Falu Program Óvoda udvar című alprogramja keretében nyert 4 999 994 Ft támogatást, melynek segítségével az Önkormányzat üzemeltetése alatt álló Örökzöld Óvoda és Konyha udvarán olyan eszközbeszerzés valósult meg, amely saját erőből nem sikerült volna.

 

 

Úgy véljük, hogy a pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük. Az óvodába járó gyermekek részére biztosítjuk a játszva tanulás és mozgáskultúra fejlődésének lehetőségét az új játékokkal. Beszerzésre került egy központi elhelyezkedésű kombinált torony, amely két tornyos csúszdából és azokat összekötő hídból áll. A gyerekek rendelkezésére áll továbbá több mókuskerék, homokozó, 3 féle rugós játék, 1 db kétszemélyes rugós mérleghinta, 2 db kétszemélyes mérleghinta, 2 db kétüléses hintaállvány. A kényelem növelése miatt elhelyeztünk az udvaron több asztal-pad garnitúrát, valamint fa támlás padokat.

Megtartottunk egy mászókát és egy autócskát, hiszen ezen játékok mellett nőtt fel a lakosság nagy része és az emberek szívéhez nőtt.

A beruházásnak köszönhetően a jövő generációja szakszerű nevelésben részesülhet, és játszva fejlődhetnek, miközben biztonságos, modern és esztétikus eszközöket használhatnak. Bízunk benne, hogy a tervezett népességmegtartó és népességnövelő hatása is érezhető lesz a közeljövőben.