Tízezer családnak segít az Adni Öröm! akció

Több mint 18 millió forint értékű adománykártyával támogatták a vásárlók idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Adni Öröm! nevű karácsonyi adománygyűjtő akcióját. A felajánlások révén a Szeretetszolgálat tízezer nehéz sorsú családnak tud élelmiszercsomagot eljuttatni karácsony előtt.

 

 

 

A SPAR az akció zárásakor pedig tett egy különleges felajánlást: megduplázta a vásárlói adományok értékét, ezzel is segítve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rászorulókat támogató programjait, melyek a SPAR által felajánlott további 18 millió forintnak köszönhetően 2021 év elején is tudnak erősödni. Így összességében 36 millió forint pénzadománnyal zárult az idei Adni Öröm! akció.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR 2020. december 16. és 21. között 24. alkalommal rendezte meg az Adni Öröm! akciót. A karácsonyi adománygyűjtés során idén adománykártyák megvásárlásával lehetett támogatást adni a rászoruló embereknek. Az akció 105 kijelölt SPAR és INTERSPAR áruházban, illetve a SPAR online shopjában zajlott.
„A koronavírus járvány alapvetően írta át a mindennapjainkat és új kihívások elé állított bennünket. Ugyanakkor ez a nehéz helyzet rávilágított arra is, milyen nagy szükség van arra, hogy az emberek a lehetőségeikhez mérten segítsenek egymásnak. A SPAR Magyarország számára nagy öröm, hogy egy világjárvány idején, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen ismét meg tudtuk szervezni a hagyományos Adni Öröm! adománygyűjtő akciónkat. Nagyon köszönjük vásárlóinknak, hogy az idei évben is tanúbizonyságot tettek szolidaritásukról és adományaikkal hozzájárultak a kezdeményezésünk sikeréhez, amit mi szerettünk volna tovább erősíteni, ezért úgy döntöttünk, megduplázzuk a vásárlók által felajánlott adományok értékét. Így az Adni Öröm! akció eredménye 36 millió forint pénzadomány lett végül” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.
A jótékonysági kezdeményezéshez a SPAR és INTERSPAR üzletek vásárlói összesen több mint 18 millió forint felajánlással járultak hozzá. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ebből az összegből tízezer egységcsomagra való tartós élelmiszert vásárolt, amelyet a rászoruló embereknek még karácsony előtt eljuttat. A SPAR felajánlása pedig elősegíti, hogy a nélkülöző emberek a 2021-es évben is jelentős támogatáshoz jussanak.

 

„Az élelmiszercsomagokat a Szeretetszolgálat által támogatott rászoruló családok, egyedül maradt idősek, fogyatékos családtaggal, nehéz körülmények között élő emberek kapják. Az adományt előzetesen összeállított címlista alapján házhoz viszik a karitatív szervezet munkatársai, a hajléktalan emberek pedig a nappali melegedőkben vehetik át a számukra összeállított csomagot. Nagyon hálásak vagyunk a vásárlóknak, akik ebben az új helyzetben is segítséget nyújtottak ahhoz, hogy tízezer élelmiszercsomagot készíthessünk a szükséget szenvedő családoknak” – mondta Romhányi Tamás, a szervezet kommunikációs vezetője.

Az idei adománygyűjtés szlogenje ebben az évben is a „Lett egy másik családom” volt. Ez azt fejezi ki, hogy önzetlenségük révén egyre több és több embert köt össze ismeretlenül az egymásnak nyújtott segítség. A jótékonysági kampány egy meglepetést is tartogatott 2020-ban. Közismert személyiségek, televíziós szereplők – köztük Ördög Nóra, Marton Adrienn, Kulcsár Edina, Szabó András „Csuti”, Molnár Andi és Czippán Anett - közösen énekelték el az egyik legszebb karácsonyi dalt. A Csendes éj felvételéhez bárki csatlakozhatott a www.adniorom.hu weboldalon keresztül, a felvételekből pedig egy közös klip is készült.