Többletforrás az Atlétikai Centrum építéséhez

A Kormány határozatot hozott (1884/2020. (XII. 4.) Korm. határozat) a Modern Városok Program keretében a Nyíregyházi Atlétikai Centrum beruházás megvalósítása érdekében szükséges többletforrás biztosításáról, így Nyíregyháza MJV Önkormányzata az eddigi központi költségvetési támogatáson felül 2020-ban 416 millió Ft többlet költségvetési támogatásban részesül.

 

 

A jó hírt dr. Kovács Ferenc polgármester a hivatalos facebook oldalán tette közzé:

„Újabb nagy siker és jelentős támogatás a FIDESZ-KDNP kormányzat részéről Nyíregyházának! A nemrég a városnak útfejlesztésre adott 5 milliárd Ft és a Tiszavasvári úti felüljáró felújítására biztosított összeg mellett egy pénteki kormányhatározat szerint 416 millió forintos többletforrás érkezik az Atlétikai Centrum bővített tartalommal történő megvalósítására. A Közép-Európában egyedülálló sportkomplexum építéséről a Modern Városok Program részeként állapodtunk meg miniszterelnök úrral. A jövő tavaszra elkészülő, fedett és szabadtéri pályákat, valamint a szabadidősportra alkalmas rekortán futópályát is magában foglaló létesítmény a nyíregyházi mellett a hazai atlétika fellegvára lesz, mely nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas."

A beruházással kapcsolatban Kósa Árpád kabinetvezető az alábbi tájékoztatást adja: „Az energetikai megfelelőségre vonatkozó európai jogszabályok 2021-től megváltoznak, ezt kellett lekövetni az Atlétikai Centrum esetében. Egy ilyen hatalmas beruházásnál ez hozzávetőleg 300 millió forintot jelentett. – Ezenkívül a parkrendezés ugyancsak plusz forrást igényelt. A kormányzattól érkező pénzből sikerül még ráadásként olyan extra sporttechnológiát is beszerezni és beszerelni, amitől még korszerűbb lesz a létesítmény.”