Könnyítések a mikrohitel igénylésében Nyíregyházán is

A PRIMOM Alapítvány, évtizedek óta megbízható partnere a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak speciális, vállalkozásra szabott szolgáltatásaival. Kiemelt feladatának tekinti a megyei gazdálkodók pénzügyi helyzetének javítását a szakmai tanácsadás mellett kedvező hitelkonstrukcióival is.

 

 

A PRIMOM Alapítvány kuratóriuma 2020 decemberében úgy döntött, hogy a járvány okozta gazdasági nehézségek enyhítésére érdekében a saját forrású HMA Áthidaló Hitel feltételeit módosítja, mely szerint a hitel nemcsak beruházásra és forgóeszközre használható, hanem minden olyan költségre, ami a vállalkozás működésével kapcsolatban felmerül pl. bérköltségre, bérleti díjra.

Ebben a konstrukcióban maximum 5 millió Ft hitel igényelhető, maximum 5 év futamidőre, fix 4,9 % kamattal. A vállalkozások legfeljebb 2 hónap türelmi idővel élhetnek, mely időszak alatt csak a kamatot kell törleszteniük.

Az Országos Mikrohitel Alap és a Helyi Mikrohitel Alap keretében továbbra is, akár 2-szer 10 millió forint hitelt is kaphatnak a vállalkozások fejlesztéséhez, működtetéséhez.
A kedvező konstrukció által kínált lehetőséggel a kezdő vállalkozások is élhetnek, de őstermelők, őstermelő családi gazdaságok és családi mezőgazdasági társaságok is igénybe vehetik. A mikrohitel előnye, hogy nincsenek rejtett költségek, a törlesztés rugalmas, az előtörlesztés vagy a lejárati idő előtti visszafizetés díjmentes. A folyósítás előre történik, egy összegben a pozitív bírálatot követően. – adott tájékoztatást Hargitainé Tolnai Andrea mikrohitel igazgató.