Színház: a Szentivánéji álom című előadás olvasópróbáját tartották

Megtartották a Szentivánéji álom című előadásunk olvasópróbáját a Móricz Zsigmond Színházban, melyet terveik szerint 2021. február 13-én 19 órától mutatnak majd be a nagyszínpadon.

 

 

William Shakespeare
SZENTIVÁNÉJI ÁLOM
vígjáték
Fordította: Nádasdy Ádám

Athén fejedelme feleségül akarja venni a legyőzött amazonkirálynőt – a tündérkirály viszont folyamatos háborúságban áll feleségével, a tündérkirálynővel – viszályukat a természet, a felborult világrend is megszenvedi. Két fiatal pár a szerelmet, az áhított igazit keresi, aki furcsa módon egyszerre akár több arcot is viselhet. Hermia és Lysander szeretik egymást, de Hermia apja Demetriushoz akarja adni a lányt, aki korábban Helénának udvarolt, és akibe Heléna most is halálosan szerelmes… Van továbbá hat derék athéni kézműves, akik a fejedelmi esküvőn épp egy szerelmi tragédiát készülnek előadni; és van egy furcsa manó-kobold, a tündérkirály szolgája, aki folyton összezavarja a dolgokat. Egy csodás véletlen folytán mindezen emberek és mágikus lények éjjel a városon kívül találják magukat, az emberi szabályoktól távol eső, érzékeket és ösztönöket felszabadító erdőben, ahol bármi megtörténhet; minden és mindenki elvarázsolódik, elvész, hogy azután mégis magára találjon, s a reggel tiszta fényénél ráismerjen, kicsoda és hová tartozik. Legalábbis egy időre…
Shakespeare legnépszerűbb vígjátéka egyben a legtalányosabb is: tükröt tart álmainknak, rögeszméinknek, önzéseinknek és félelmeinknek, egyszerre csúfolja ki és ünnepli az egyik legemberibb érzést, a szerelmet. De tükröt tart magának a színháznak is, egész álom és valóság, játék és realitás között egyensúlyozó, tünékeny létezésének.

 

 

Szereplők:

Oberon / Théseus: Géczi Zoltán mv.
Titánia / Hyppolyta: Széles Zita
Puck / Philosztrát: Gulácsi Tamás
Lysander: Martinkovics Máté mv.
Demetrius: Jenővári Miklós mv.
Hermia: Staub Viktória
Heléna: Fridrik Noémi
Vackor: Horváth László Attila
Zuboly: Nagyidai Gergő
Dudás: Tar Dániel e.h.
Gyalu: Gulyás Attila
Orrondi: Tóth Zolka
Ösztövér: Illyés Ákos
Egéus: István István
Tündér 1: Kovács Vecei Fanni e.h.
Tündér 2: Tary Patrícia e.h.
Tündér 3: Urbán-Szabó Fanni e.h.

Díszlettervező: Slárku Anett
Jelmeztervező: Zubor Kata
Dramaturg: Sándor Júlia
Zeneszerző, Énekes: Csordás Zita
Súgó: Kovács Katalin
Ügyelő: T-Laforest Csaba
Rendezőasszisztens: Demeter Anna

Rendező: Szőcs Artur