Ültess egy fát a holnapért! - városszépítő akció Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. továbbra is várja a jelentkezéseket az "Ültess egy fát a holnapért!" akció keretében, ezáltal is hozzásegítve Nyíregyháza lakosságát, hogy még szebbé és zöldebbé tegyék környezetüket.

 

 

A városszépítő pályázat része annak a Dr. Kovács Ferenc polgármester által kezdeményezett nagyszabású fásítási programnak, melynek keretében Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. együtt hirdeti meg növények igénylésének lehetőségét. Az akció célja a város zöldfelületeinek további növelése, valamint a helyi közösségek szemléletformálása, új zöldfelületek létesítése és megőrzése.

A program keretében Nyíregyháza lakossága, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények pályázati adatlapon nyújthatják be pályázatuk díszfákra, díszcserjékre. Az igényeket a készlet erejéig áll módunkban támogatni. Egy háztartásban élők esetén csak egy pályázatot áll módunkban fogadni.

A pályázat feltétele:

kitöltött pályázati adatlapok benyújtása a növények ültetési helyének megjelölésével,
lehetőség szerint a helyszínről készült fotók,
a növény(ek) közterületi felhasználása,
az igényelt növényállomány fenntartásának hosszú távú vállalása.

 


 

A pályázati adatlapok alapján munkatársaink helyszíni megtekintést követően – a beérkezési sorrendet figyelembe véve – bírálják el a kérelmeket. A telepítésre kerülő növények fajtáit a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei határozzák meg, az érintett terület sajátosságainak és az ültetés szempontrendszerének figyelembevételével.

A növényeket a NYÍRVV Nonprofit Kft. biztosítja, az ültetés és a további gondozás pedig az igénylő feladata. Az ültetéshez szaktanácsadást biztosítunk, és egyben számítunk arra, hogy a beültetett növények megfelelő ápolásban fognak részesülni.

A jelentkezéseket 2021. január 31-ig várjuk a varosszepito@nyirvv.hu email-címre.

A pályázati adatlap letölthető honlapunkról: www.nyirvv.hu

Tegyünk együtt egy szebb és zöldebb városért!