A babaágynemű-garnitúra előnyei

Egy babaszoba harmóniája sokban múlik azon, hogy a színek és minták milyen harmóniában vannak egymással. A babaágynemű-garnitúra kiválasztása nagyon fontos, ugyanis a színek között könnyen teremti meg a harmóniát.

 

 

A következőkben az ágyneműé lesz a főszerep. Hogyan kell választani a megannyi lehetőség közül, mik a legfontosabbak, amikre minden válogatáskor oda kell figyelni? Ha éppen a babaszobát rendezitek be, mindenképp tarts velünk!

Miért nem mindegy, milyen babaágynemű-garnitúrát választasz?

Kezdjük az elején! Ha elkezditek berendezni a kicsi szobáját, akkor az első, amit ki fogtok választani, az a szoba falának színe. Ha hallgatsz ránk, akkor egy szín mellett teszed le a voksodat a bababútorokat illetően. Ha nem csak fehér vagy csak fekete bútorokat választasz, akkor annál kevesebb színárnyalat jöhet szóba minden mást illetően. A túl sok szín megjelenése ugyanis zsúfolt, kaotikus érzést kelt.

Általában két-három szín mellett kell dönteni, és ezeknek felhasználni a különböző árnyalatait. Ha így teszel, akkor azonban a többszínű babaszobabútorokkal csupán egy, esetleg két színt hagysz magadnak.

Ha a fal színét és a bababútorokat is kiválasztottad, akkor a következő lépés a kicsi ágyneműje. A babaágynemű-garnitúra fontos része a babaszobának. Mindenképp olyannak kell lennie, ami tetszik neked, hiszen Te fogod a legtöbbet látni. A színt a fal árnyalatához válaszd ki. Minták terén találhatsz kislányos, kisfiús és uniszex mintákat is.

 

 

Ezekre figyelj oda válogatáskor!

Válogatáskor az a legfontosabb, hogy ha a szoba megannyi apró dekorációval rendelkezik, és a függöny is mintás, akkor lehetőleg egy árnyalatban pompázó ágynemű-garnitúrát válassz. Ha pedig egy viszonylag egyszerű dekorációjú szobába választod az ágyneműt, akkor inkább a mintásabb darabok között nézelődj.

Mindenképp figyelj oda arra, hogy a babaágyban minden olyan kiegészítő legyen benne, ami védi a kicsit. A gyönyörű babaholmik közül a legfontosabbak a babafészek és a rácsvédő. Előbbi kényelmes kis kuckót biztosít a babád számára, amit akár az ágyba is betehetsz kettőtök közé! Utóbbi akkor válik létfontosságú kiegészítővé, amikor a kicsi mocorogni fog. Ilyenkor ugyanis félő, hogy beüti majd valamijét alvás közben.

Babatámaszra és pólyára is szükségetek lehet, hiszen ezek is a kicsi kényelmét és biztonságát szolgálják. Ne feledd el, hogy a hidegebb időkben vastag babatakaróra és hálózsákra is szükségetek lesz.

Az utolsó simítások

Amikor már mindennel elkészültetek, még mindenképp ellenőrizzétek a munkátokat. Reggel a kávé után menjetek a kicsi szobájához, nyissatok be és nézzetek körbe. Ha üresnek érzitek a szobát, akkor a falmatricákban és a fali képekben rejlik a megoldás. Ha túl soknak érzitek a mintákat, akkor pedig a legegyszerűbb, ha a kicsi függönyeit cserélitek le.