Jó évet zárt a MÁTÉSZALKAI ROTARY CLUB

Az idei év több váratlan, kiszámíthatatlan állapotot teremtett világszerte. Ennek ellenére a Mátészalkai Rotary Club alkalmazkodva a járványhelyzethez ebben az évben is önzetlenül segített másoknak. Tavasszal, csatlakozott az országos ROTARY kezdeményezéshez, és mintegy 400 ezer forinttal támogatták, lélegeztetőgép beszerzését.

 

 

Nyáron sem tétlenkedett a csapat. A mátészalkai Móra Ferenc Általános Iskola és Speciális Előkészítő Szakiskola udvarán játszóteret alakítottak ki közel 1 millió forint értékben, melyet szeptemberben vehettek birtokukba az intézmény tanulói.

A vírus okozta zárlat miatt ebben az esztendőben nem tudták megszervezni szokásos éves rendezvényeiket, hogy karitatív munkájuk anyagi bázisát bővíteni tudják. Ennek ellenére más lehetőséget találva „CSODÁLATOS SZATMÁR” címen asztali naptárt adtak ki, amelyet amatőr fotósok „csodálatos szatmár”-i képeivel színesítettek, mindezt azért, hogy decemberben a „KNOXWILLE-i testvér ROTARY klubbal karöltve újra megszervezzék a több évtizedes hagyományokra épülő karácsonyi ajándékozást. A karitatív kezdeményezéssel közel 1.5 millió forintért vásároltak meglepetéseket a rászoruló gyermekeknek és családjaiknak. A szerencsések kiválasztásában a mátészalkai iskolák pedagógusai adtak lélekmelengető ajánlásokat. Így sikerült személyre szóló játékokkal, tabletekkel meglepni a gyermekeket. A nehéz sorsú családok karácsonyfái alá kerülhetett mosógép, centrifuga, a nagycsaládosoknak TV készülék, egy kiskorú gyermek rehabilitációs műtétjére pénzbeli támogatás.

A Mátészalkán élő magányos, nehéz sorsú idős embereknek 100 adag ételcsomaggal kedveskedtek az ünnepekre. A csomagokat, a Rotary-tagok készítették és juttatták el a rászorulóknak, melyet gulyásleves, fehér kenyér, alma, déligyümölcs, bejgli gazdagított.

A Rotary fogaskereke továbbra sem áll meg, 2021-ben Mátészalka Város Önkormányzatával összefogva kutyafuttatókat szeretnének kialakítani a város több területén és ismét megrendezni a nagy sikerű tavaszi TOUR DE GÁT kerékpártúrát.

A ROTARY azon kevés karitatív szervezet közé tartozik, amely az összegyűjtött adományok teljes összegét eljuttatja a rászorulókhoz. Önzetlenül segít másoknak, jó ügyeket felkarolnak és támogatják azokat.